Kom til politisk møde i din lokale Kvickly: TV MIDTVEST klæder dig på til kommunalvalget med 14 debatter

TV MIDTVEST afholder 14 valgdebatter forud for kommunalvalget den 16. november, så du kan blive klogere på, hvor du vil sætte dit kryds.

Den 16. november skal du sætte dit kryds ved den kandidat, du tror er bedst for din kommune de næste fire år. 

Men er du klar til at sætte dit kryds, eller har du brug for at vide lidt mere om, hvem kandidaterne er og hvad de står for? 

Hvis du stadig er i tvivl, så skal du følge med, når TV MIDTVEST afholder 14 valgdebatter fordelt rundt i de midt- og vestjyske kommuner.

Vi kalder det Pop Up Valg, og det er en lille times valgdebat, hvor værterne Louise Deruginsky og Klaus Knudsen Pedersen på skift kommer omkring nogle af de emner, der fylder i din kommune og region og ikke mindst i din hverdag.

- Det bliver forhåbentlig nogle levende og engagerede debatter. Vi har fundet emner, der er relevante at debattere for hver enkelt kommune, for det er meget forskelligt fra kommune til kommune, hvad borgerne snakker om og har fokus på, forklarer Klaus Knudsen Pedersen.. 

Her kan du se, hvornår valgkaravanen kommer forbi dig

For at give mere liv til debatterne kommer de til at foregå på steder som Kvickly og Føtex, hvor vælgerne er. Og det vil være et gennemgående tema at inddrage borgere, der skal ind og sætte det afgørende kryds. 

Det gælder også, når ballet åbnes den 25. oktober klokken 15 i Sct. Mathias Centret i Viborg med Klaus Knudsen Pedersen som vært.

- I Viborg snakkes der meget om erhvervsvenlighed - eller manglen på samme. Derfor har vi været ude at tale med en virksomhedsejer om, hvad han oplever som udfordrende. Vi har også skolestruktur på programmet og skal derfor tale med en forælder om deres erfaringer, fortæller han.

Alle bliver hørt 

Klima, skole, infrastruktur og så videre. Der er masser af temaer, der skal vendes i løbet af valgkampen. 

quoteVi har mulighed for at inddrage borgere, hvis debatten giver anledning til det.

Klaus Knudsen Pedersen, vært, TV MIDTVEST

Nogle kandidater brænder mere for det ene emne frem for det andet, og det er også tænkt med i udformningen af debatterne. 

Derfor vil man opleve debatter, hvor der roteres mellem kandidaterne, så alle kommer til orde. Det betyder dog ikke, at dem, der får en pause på sidelinjen, ikke har mulighed for at blande sig.

- Vi har dedikerede kommunereportere, der deltager, og som står klar med en mikrofon, hvis der er nogle af dem på sidelinjen, der har et input til debatten. Og så har vi jo også mulighed for at inddrage borgerne, der hvor vi er, hvis debatten giver anledning til det, forklarer Klaus Knudsen Pedersen.

Debatterne er placeret ud på eftermiddagen, så du kan være heldig at støde på dem, når du er ude at handle. Men der er også lettere måder at finde debatten fra din kommune.

Debatterne sendes på TV MIDTVESTs egen kanal klokken 19.55 samme aften, som de er optaget. Og programmerne kan naturligvis også ses på tvmidtvest.dk og i den gratis app, TV MIDTVEST Play.

Hvis du ikke helt kan vente, til debatten kommer til din kommune, kan du allerede nu blive lidt klogere på dine lokalpolitikere ved at tage TV MIDTVESTs kandidattest.