Jimmys søn stiller op for et andet parti: - Det vil jeg helst ikke snakke om

Kommunalvalget står for døren, og for familien Storm betyder det, at den kommende måned skal bruges på intensiv valgkamp. Kræfterne må dog deles op blandt familiemedlemmerne, for far og søn er nemlig kandidater for to forskellige partier.

Med under en måned til kommunalvalget er der masser af dueller om krydset, men der er nogle kampe, som er lidt mere personlige end andre. 

Det må i den grad kunne siges om den duel, der udspiller sig i familien Storm fra Aulum, for her er nemlig både far og søn på stemmesedlen, når borgerne i Herning Kommune den 16. november går i stemmeboksen.

quoteJeg tænker, at bølgerne var gået lidt højere, hvis det havde været en af venstrefløjspartierne, han havde valgt at kaste sin kærlighed efter

Jimmy Storm Jessen, Byrådskandidat for De Konservative, Herning Kommune.

- Håneretten er for alvor på spil, så det bliver megaspændende. Jeg glæder mig rigtig meget til det, lyder det fra søn Kenneth Storm.

- Kenneths mor er nok mest bekymret over, hvad der sker, hvis den ene kommer ind, og den anden ikke gør, men der har vi en gentlemanaftale, så jeg skal nok trøste ham bagefter, lyder det kækt fra far Jimmy Storm Jessen.

De to konkurrenter har begge sagt ja til at stille hver deres mandat til rådighed for demokratiet, men mens Jimmy Storm Jessen kan findes under de konservatives kandidater, så skal man i stedet kigge mod Liberal Alliance, hvis man vil støde på Kenneth Storm.

Har den politiske opdragelse slået fejl for dit vedkommende?

- Det vil jeg helst ikke snakke om, lyder det grinende fra Jimmy Storm, hvorefter han fortsætter:

- Nej, det har den jo ikke. Jeg tænker, at bølgerne var gået lidt højere, hvis det havde været en af venstrefløjspartierne, han havde valgt at kaste sin kærlighed efter, men jeg tænker trods alt heller ikke, vi var blevet mere uvenner over det. 

Sådan ser de to familiemedlemmers valgplakater ud.
Sådan ser de to familiemedlemmers valgplakater ud.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Diskussioner ved middagsbordet

Mens Jimmy Storm Jessen er nummer syv på De Konservatives kandidatliste, så er det lykkedes Kenneth Storm at finde vej til toppen af Liberal Alliances liste.

Selvom de to partier ikke er himmelråbende langt fra hinanden, så kan der stadig godt findes politiske uenigheder, når der indkaldes til familie-sammenkomst hos familien Storm.

- Vi mener eksempelvis, at man skal have lov til at få penge for at passe sine børn derhjemme. Det går vi faktisk meget ind for, og der ved jeg, at De Konservative synes, det er en dårlig idé, fortæller Kenneth Storm (LA).

VALG21 | Profil
I
Kenneth Storm
28 år | Selvstændig erhvervsdrivende
Spidskandidat for Liberal Alliance til Kommunalvalg 2021 i Herning.
Mærkesager: Beskæftigelse/arbejdsmarked, Kultur, idræt og fritid, Skat, Skole/dagtilbud for børn, Ældre
Søn af Jimmy Storm Jessen (K)
Se hele Kenneth Storms profil

- Vi diskuterer tit, hvad der er en kommunal opgave, og hvad der bør være op til det private. Kenneth holder meget på, at hvis noget ikke kan tjene penge, så må det nedlægges, hvor jeg også ser noget ude i periferien af samfundet, hvor vi som kommune er nødt til at sørge for, at det også fungerer, fortæller Jimmy Storm Jessen (K).

VALG21 | Profil
C
Jimmy Storm Jessen
57 år | Jobkonsulent
Kandidat for Det Konservative Folkeparti til Kommunalvalg 2021 i Herning.
Mærkesager: Beskæftigelse/arbejdsmarked, Integration, Miljø og klima, Skat, Ældre
Far til Kenneth Storm (LA)
Se hele Jimmy Storm Jessens profil

Det ændrer dog ikke på, at Storm-senior er stolt af, at sønnike har valgt at blive politisk aktiv.

- Jeg tænker, det er prisværdigt, at de unge mennesker også interesserer sig for, hvad det er for et samfund, vi har. Så er det egentlig lidt ligegyldigt, hvilket parti det er for, så længe bare nogen gider at engagere sig. Det giver jo grobund for, at man sammen kan finde de løsninger, som kan bringe det hele videre, fortæller Jimmy Storm Jessen.

Far og søn er begge klar til den kommende måneds valgkamp.
Far og søn er begge klar til den kommende måneds valgkamp.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Håber på at begge bliver valgt ind

De Konservative er i dag i besiddelse af to pladser i Herning Kommunes byråd. Det overgår Liberal Alliance, som slet ikke er repræsenteret, men det ændrer ikke på optimismen blandt de to familiemedlemmer fra Aulum.

- Jeg håber da selvfølgelig, at vi begge to kommer ind. Det kunne være megasjovt. Jeg er jo spidskandidat, så jeg håber da, at det kan give lidt ekstra, hvis jeg kører en god valgkamp, men nu må vi se, hvad der sker den 16. november, lyder det fra Kenneth Storm.

Kan I ikke komme til at spænde ben for hinanden?

- Jeg tror ikke, vi kommer decideret til at spænde ben for hinanden, men det er da klart, at der er nogle, som både kender mig og Kenneth, og som jo så står overfor måske at skulle vælge imellem os. Sådan er det jo i lokalpolitik, hvor personer generelt er vigtigere end helt strenge politiske ideologier, fortæller Jimmy Storm Jessen.