Fra politimand til borgmester i Favrskov Kommune: - Mit liv vil ændre sig drastisk

Det var uden tvivl en af de større overraskelse ved kommunalvalget 2021, da den konservative spidskandidat Lars Storgaard onsdag kunne meddele, at han er den nye borgmester i Favrskov Kommune. Nu venter en helt ny tilværelse for den 64-årige politiassistent.

2:33
Den 60 årige Lars Storgaard fra konservative træder nu helt frem på den kommunalpolitiske scene.
Foto: Frederik Kortegaard, TV MIDTVEST

En 24 år langt karriere i kommunalpolitik kulminerede onsdag aften for den konservative borgmesterkandidat i Favrskov Kommune, Lars Storgaard. 

Langstrakte forhandlinger mellem Konservative, Venstre, DF og Nye Borgerlige endte til sidst med, at de fire partiet blev enige om at gøre den 64-årige politiassistent til ny borgmester i kommunen. 

- Det er meget, meget mærkeligt. Det er surrealistisk. Jeg havde ikke set den komme, så det har ikke helt bundfældet sig endnu, siger den kommende borgmester. 

Det Konservative Folkeparti fik et sandt kanonvalgt i Favrskov Kommune, hvor de tredoblede deres stemmetal fra 2017. 

Selvom Socialdemokratiet med Niels Borring i spidsen som ventet blev det suverænt største parti, sikrede de konservatives fremgang, at et borgerligt samarbejde kunne gøre Lars Storgaard til borgmester. 

Men hvem er han egentlig, ham den 64-årrige politiassistent fra Ulstrup egentlig? TV MIDTEVST lagde i dag vejen forbi i hjembyen.

Driftig mand

Lars Storgaard er født og opvokset i Ulstrup, inden han som 19-årig tog en afstikker på seks år i København. Siden 1990 har han arbejdet ved Østjyllands Politi, og ved siden af politigerningen er ansat ved Diana Jagtrejser som konsulent, hvor han sælger jagtrejser og turistture. 

- Det er meget forskelligt, hvor meget tid jeg bruger på mit konsulentjob, men der går da nogle timer hver dag. Hvis jeg er med ude som tour-guide, går der let 5-7 dage med det, men så er det jo også ren fornøjelse. 

At Lars Storgaard er en driftig mand, er således nok ved at gå op for de fleste. Men det stopper ikke her. Tilbage i 2005 stiftede han sammen med nogle bekendte foreningen Ulstrup Whisky og Øl Laug. 

Foreningen arrangerer smagsaftener, ture til whisky- og ølmesser og andre aktiviteter med øl og whisky i højsædet. Derudover bliver politiformen holdt ved lige med løbeture hver uge. 

- Jeg har ikke flere timer i døgnet end jer andre, men det gælder om at have en god kalender. Derudover har jeg en kone derhjemme, der sørger for at tingene er i orden på hjemmefronten. 

Få minutter før dette billede blev taget, havde Lars Storgaard netop præsenteret sig som ny borgmester i Favrskov Kommune.
Få minutter før dette billede blev taget, havde Lars Storgaard netop præsenteret sig som ny borgmester i Favrskov Kommune.
Foto: Frederik Kortegaard, TV MIDTVEST

Opbakning fra hjembyen

Men fra 1. januar 2022 bliver politijobbet og de andre sidebeskæftigelser sat på standby, når Lars Storgaard indtager rådhuset i Hammel som borgmester i Favrskov Kommune. 

- Jeg tror, mit liv ændrer sig drastisk. Det bliver et nyt liv. Jeg søger orlov ved politiet, så måske har jeg haft min sidste arbejdsdag der. Det bliver da spændende, men det skal som sagt lige bundfælde sig. 

Borgmesterposten blev sikret på baggrund at et godt personligt valg med 1440 personlige stemmer, hvor 834 af disse blev sikret i hjembyen Ulstrup. 

- Det er helt fantastisk. Ulstrup har altid været mit hjerte nær. Jeg har altid arbejdet for at få nogle gode faciliteter til byen. Men når jeg bliver borgmester, skal jeg selvfølgelig favne hele kommunen, afslutter Lars Storgaard.