Fra kendt tv-journalist til livsnyder: - Jeg mener, at man skal stoppe på toppen

For 15 år siden valgte tidligere TV MIDTVEST-journalist Per Hansen at stoppe sit arbejdsliv. Siden har han haft travlt og kan nu også føje forfatter til CV'et.

Han var kendt som lidt af en spasmager, og som journalisten, der var ekspert i at opspore og portrættere landsdelens originaler.

Men selvom han var god til sit job, så vidste han også, at han ville stoppe med at arbejde, når han rundede de 60.

I august fyldte Per Hansen 75 år, og han har ikke fortrudt sin beslutning ét eneste sekund.

- Jeg mener, at man skal stoppe på toppen. Jeg var meget glad for mit arbejde og tænker tilbage på det som en dejlig tid, men der var bare så meget i livet, som jeg også gerne ville nå, siger Per Hansen.

quoteDer var bare så meget i livet, som jeg også gerne ville nå.

Per Hansen, forfatter og pensionist

Male, køre motorcykel, spille både badminton og trompet, rejser, cykle ture og være sammen med børnebørnene er nogle af de ting, der nu fylder i Per Hansens hverdag.

Men han har også indset, at selvom man ikke arbejder længere, så er der ikke ubegrænset med timer i døgnet.

- Jeg måtte jo hurtigt erkende, at jeg ikke kunne nå alt det, der stod på listen, så jeg har været nødt til at prioritere. Trompetspil har jeg blandt andet måtte opgive, siger Per Hansen.

Han holder allermest af at have mere tid til familien - ikke mindst de fire børnebørn.

- Jeg nyder det i fulde drag, og jeg har simpelthen så ondt af de mennesker, der ikke kan finde ud af at være pensionister. Måske har nogen stillet for store krav til dem. Det synes jeg er så synd. Jeg føler mig privilegeret. Jeg kan gøre, lige det jeg har lyst til, og lige når jeg vil det, siger han.

Blev forfatter

Under corona-nedlukningen blev han dog, som alle andre, forhindret i at gøre mange af de ting, han holder af. Så kom han i tanke om den bog, han havde fået af børnebørnene, der hedder 'Fortæl morfar'.

- Er det nu, du skal skrive den bog, spurgte min kone Else mig så - og ja, så gik jeg i gang, fortæller Per Hansen.

Erindringsbogen 'Kærlighed, Knald og Kildevand' udkom i forbindelse med hans 75-års fødselsdag.

- Jeg er glad for den. Jeg bliver glad, når folk fortæller, at de har læst den og smiler. Man må gerne opleve noget, der giver glæde i livet, siger Per Hansen.