Udfordret Simon Kollerup har glemt sin kode til Facebook

Folketingspolitikerens to uger lange pause fra Facebook er ovre. Der er dog en udfordring.

- Så trykker vi log på for første gang i… Nå, jeg har indtastet den forkerte adgangskode.

Folketingspolitiker Simon Kollerup har i dag fået lov til at logge ind på Facebook, efter at han i to uger har deltaget i TV MIDTVESTs eksperiment, hvor fire midt- og vestjyder og TV MIDTVEST selv har fået til opgave at holde sig fra det sociale medie.

Det er dog ikke så nemt, som han tror. Han har nemlig glemt sin adgangskode og er nødt til at oprette en ny. Så er han klar til at se sin Facebookkonto, hvor han bliver mødt af intet mindre end 64 notifikationer.

- Det har været svært. For jeg har haft lyst til at fortælle mange ting om den store kvotekongesag, som har fyldt rigtigt meget for mig. Men det har også været en befrielse, for jeg har åbenbart brugt mere tid, end jeg selv ville være ved på at være på Facebook. Så jeg har fået frigjort en masse tid til mig selv og min familie, fortæller han og tilføjer:

- Men allerede historie nummer fire i mit feed er om kvotekonger, og nu kribler det lidt efter at få lov til at fortælle ting, så jeg har nok savnet det lidt.

8000 følgere

Simon Kollerup fortæller, at Facebook er meget vigtig for ham som politiker, fordi han nemt kan dele et budskab med sine 8000 følgere.

- Her kan jeg få lov til at fortælle, hvad jeg tænker, mere grundigt og med længere tekst. Og det er direkte kommunikation, hvor jeg får svar lynhurtigt tilbage, så jeg holder meget af at bruge det som politiker. Der hvor min svaghed har været er, at jeg som privatperson har hængt for meget derinde, siger han.

Han har nu planer om, at det skal ændre sig.

- Jeg kommer til at være tilbage på Facebook, men jeg vil være det på en anden måde. Jeg kommer til at bruge min politikerside og fortælle folk, hvad jeg laver på Christiansborg, og jeg kommer også til at svare folk. Men det bliver mig, der bestemmer, hvornår jeg vil på Facebook, siger han og indrømmer:

- Tidligere har det helt ærligt nok været Facebook, der har fået mig lokket ind. Særligt telefonen har været slem, for der har jeg appen, hvor jeg bliver lokket ind, selv når man egentligt ikke burde. Jeg sletter appen, og så bruger jeg computeren. For når jeg bruger den, så har jeg tid til at væren der.

Tema

Kan vi undvære Facebook?


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Livsstil.