Skeptikeren mangler Facebook: Jeg vil ikke være foruden

Iværksætter Rasmus Johnsen fra Klitmøller var egentligt ikke bekymret for at skulle logge af, men nu indrømmer han dog gerne, at han savner det lidt.

Rasmus Johnsen har siden mandag den 15. januar skulle leve uden Facebook, og det mente iværksætteren ville være nemt. Og da vi talte med ham for en uge siden, så var det også hans konklusion.

Han har dog tænkt sig at komme tilbage, når han på mandag igen må logge på.

- Jeg føler ikke, jeg går glip af de vilde ting, men når det så er sagt, så er situationen, at jeg har fundet ud af, at jeg ikke vil være foruden Facebook, fortæller han.

Det er mest i sit sociale liv, at Rasmus Johnsen mangler det sociale medie.

- Det fylder omkring 10 procent af mit sociale liv, og det vil jeg nødig undvære, forklarer han.

DANSKERNES BRUG AF FACEBOOK

Lidt amputeret

Rasmus Johnsen skal undvære Facebook, fordi vi hos TV MIDTVIST er ved at undersøge, hvor afhængige vi i virkeligheden er af at få vores nyheder fra Facebook. Derfor har han og tre andre midt- og vestjyder taget udfordringen op, ligesom at TV MIDTVEST har ikke poster noget på nogle af vores Facebook-sider i perioden.

quoteJeg har en følelse af at være en lille smule amputeret. Det er en pudsig følelse

Rasmus Johnsen, Iværksætter, Klitmøller

Og nu er udfordringen altså blevet lidt sværere for Rasmus Johnsen.

- Jeg kan godt følge med i væsentlige ting som for eksempel nyheder. Men jeg har en følelse af at være en lille smule amputeret. Det er en pudsig følelse, siger han.

Han fortæller, at han ikke er særligt overrasket over, at han har det sådan, men at det er en ny oplevelse for ham.

- Jeg var rimeligt tidligt på de fleste sociale medier, så jeg kan mærke, der mangler noget. Det er kommet til at være en integreret del af mig, og det er en understregning af nogle af de ting, som jeg selv har været optaget af. Hvad det digitale gør ved os, forklarer han. 

Tema

Kan vi undvære Facebook?