Simon Kollerup: Jeg har fået bedre tid til familien uden Facebook

Folketingspolitikeren siger selv, at han har fået tid til mere nærvær efter at have slukket for Facebook.

Folketingspolitikeren Simon Kollerup (Soc.dem.) startede sine to facebookløse uger med at være frustreret over at skulle undvære det sociale medie, men hans kriblen i fingrene er blevet mindre i takt med, at tiden til familien er blevet bedre.

- Jeg må konstatere, at der er blevet frigjort noget rigtig vigtig og værdifuld familietid. Jeg har fået bygget en togbane med min søn, og jeg er selv begyndt at læse en ny bog, siger Simon Kollerup.

Weekenderne er nemmere

Siden tirsdag har han og tre andre forsøgspersoner været en del af TV MIDTVESTs eksperiment, hvor vi vil klare os uden Facebook i to hele uger. Især hverdagene har været svære for Simon Kollerup, som lever en stor del af sit politiske liv på det sociale medie.

quoteDet her eksperiment er sindssygt lærerigt i forhold til at lære sig selv at kende.

Simon Kollerup

- Der har været nogle store sager på mit bord denne uge, så det har været en hård uge at undvære Facebook. Weekenden er indtil videre lidt mere rolig, og der er mere tid og tilstedeværelse end normalt, siger han.

Selv om der er blevet bedre til andre ting, så har han dog ikke helt vænnet sig til en tilværelse uden Facebook.

- Jeg har været igennem flere faser allerede. Fra en mild, jysk desperation over ikke at være med til nu at opleve positive sideeffekter som mere tid og nærvær. Det her eksperiment er sindssygt lærerigt i forhold til at lære sig selv at kende. Men jeg er stadig ved at gå ud af mit gode skind over ikke at kunne kommunikere direkte til de 8.000 mennesker, som ellers er vant til at høre om nyt i mit liv via Facebook, siger Simon Kollerup.