Rasmus skal holde pause fra Facebook: - Det bliver nemt

Rasmus Johnsen er med i TV MIDTVESTs eksperiment, hvor fire personer skal holde sig fra Facebook i to uger. Det tror han ikke bliver et problem.

Foto: Emilie Grav, TV MIDTVEST

Læs også TV MIDTVEST dropper Facebook i to uger

Han skal holde pause fra Facebook i fjorten dage, men det bekymrer ham ikke.

- Det kan være, at jeg bliver overrasket, men jeg bruger det ikke særligt meget længere, så jeg tror, det bliver nemt, siger den 45-årige iværksætter Rasmus Johnsen fra Klitmøller.

En af grundene til, at han ikke længere bruger Facebook så meget er blandt andet den måde, nyheder bliver delt på det sociale medie.

- Jeg føler, jeg får for lidt ud af det, og det i særdeleshed i forhold til nyheder. Det er ikke fordi jeg har noget imod Facebook, jeg må bare erkende, at når jeg tjekker mit nyhedsfeed, så får jeg ikke de nyheder, som jeg føler, at jeg har behov for, for at få det meste ud af den tid, som jeg bruger på det, forklarer han og tilføjer:

- Hvis nyhedsfeedet er min primære kilde til nyheder, så er det nyhedsfeedet, der bestemmer hvad jeg ser og dermed også hvad jeg er opdateret omkring. Og der må jeg bare erkende, at i min hverdag er det ikke nok til, at jeg føler mig opdateret.

De er med i eksperimentet

Simon Kollerup, 31, er folketingspolitiker. Han bruger Facebook til at komme i kontakt med sine vælgere og til at følge med i, hvilke nyheder der rører folket. Han er derfor meget bekymret for, hvordan han kan formidle sine budskaber, mens han er væk.
Rasmus Johnsen, 45, er iværksætter og virksomhedsejer i Klitmøller, hvor han arbejder med innovation og sociale medier. Han bruger ikke længere Facebook særligt meget, og han er derfor overbevist om, at det bliver en nem udfordring for ham.
Trine Jakobsen, 40, er direktør for kulturcentret og herregården Nørre Vosborg. Derudover har hun også sanger, skuespiller, tv-vært og foredragsholder på CV’et.
Emil Rentius Sørensen, 19, 3.g elev på Holstebro Handelsgymnasium, hvor han er ved at tage en HHX. Emil får de fleste af sine nyheder fra Facebook og TV 2s nyhedsapp, ellers bruger han det sociale medie til at lave aftaler med vennerne. Han er derfor mest af alt nervøs for at gå glip af vigtige aftaler.
Hvis du selv vil være med eller dele dine erfaringer, så kan du sende en mail til journalist Sara Refsgaard på saje@tvmidtvest.dk

Twitter og nyhedsplatforme

TV MIDTVEST har startet eksperimentet for at undersøge, hvor afhængige både vi som medie og brugerne er af Facebook som nyhedsplatform. I de fjorten dage deler vi derfor heller ingen opslag på vores Facebookside.

Rasmus Johnsen bruger hovedsageligt nyhedssider som DR og TV 2, når han skal have nyheder. Ellers bruger han Twitter, som han klart foretrækker over Facebook.

- Jeg synes, det er en mere personlig måde, hvor jeg har større indflydelse på, hvad jeg får, hvornår jeg får det, og frem for alt hvad jeg får. Og det betyder meget for mig, forklarer han.

Men selvom han ikke er aktiv bruger af Facebook, så ser han alligevel frem til at se, hvordan han kommer til at opleve de to uger.

- Jeg synes, det er et spændende og relevant eksperiment. Jeg er faktisk spændt på at finde ud af, hvad det bringer op til overfladen af diskussioner. Og så er jeg spændt på om, jeg selv er mere afhængig af Facebook, end jeg tror, jeg er, afslutter han.