Medieordfører: Jeg ville have svært ved at holde mig fra Facebook

Dansk Folkepartis medieordfører Morten Martinus indrømmer, at han ville have haft svært ved at holde sig fra Facebook i to uger, som kollegaen Simon Kollerup nu gør.

Morten Martinus indrømmer, at han bruger meget tid på Facebook. Foto: TV 2

Ville du kunne holde dig fra Facebook i to uger?

Dette spørgsmål stiller vi i disse dage, hvor TV MIDTVEST selv holder sig fra at lægge vores nyheder på det populære sociale medie. Men det er ikke kun os. Fire midt- og vestjyder gør det samme, og en af dem er folketingspolitiker Simon Kollerup.

Læs også Simon Kollerup savner Facebook: Det har kløet i fingrene

Den opgave er Dansk Folkepartis medieordfører Morten Martinus glad for, at han ikke har fået.

- Det er måske indbildning, men jeg ville komme til at savne, at vælgerne kunne skrive direkte til mig over Facebook. Det er en hurtigere måde at kommunikere og få oplysning på, end hvis det bare er en almindelig mailkorrespondance, forklarer han.

Der er dog tidspunkter, han forestiller sig, at det ville være nemmere.

- I juli måned, hvor der er sommerferie, ville det nok være nemmere. Jeg bruger selv Facebook til at holde mig orienteret med det, der sker i Nordjylland, når jeg sidder herovre på Christiansborg, men jeg synes, at projektet er spændende, og jeg ville ønske, at der var flere, der satte sig ned og tænkte over det, siger han og tilføjer:

- Så hatten af til dem, der skal undvære det i 14 dage.

DE ER MED I EKSPERIMENTET

Simon Kollerup, 31, er folketingspolitiker. Han bruger Facebook til at komme i kontakt med sine vælgere og til at følge med i, hvilke nyheder der rører folket. Han er derfor meget bekymret for, hvordan han kan formidle sine budskaber, mens han er væk.
Rasmus Johnsen, 45, er iværksætter og virksomhedsejer i Klitmøller, hvor han arbejder med innovation og sociale medier. Han bruger ikke længere Facebook særligt meget, og han er derfor overbevist om, at det bliver en nem udfordring for ham.
Trine Jepsen, 40, er direktør for kulturcentret og herregården Nørre Vosborg. Derudover har hun også sanger, skuespiller, tv-vært og foredragsholder på CV’et.
Emil Rentius Sørensen, 19, 3.g elev på Holstebro Handelsgymnasium, hvor han er ved at tage en HHX. Emil får de fleste af sine nyheder fra Facebook og TV 2s nyhedsapp, ellers bruger han det sociale medie til at lave aftaler med vennerne. Han er derfor mest af alt nervøs for at gå glip af vigtige aftaler.
Hvis du selv vil være med eller dele dine erfaringer, så kan du sende en mail til journalist Sara Refsgaard på saje@tvmidtvest.dk

En tidsrøver

Morten Martinus fortæller, at han selv bruger mediet meget.

- Jeg ser det som en tidsrøver. Jeg bruger utrolig meget tid på Facebook, også når jeg er derhjemme, og det er måske ikke alt tiden, som jeg bruger der, der er lige konstruktiv, uddyber han.

Han bruger også Facebook til at følge med i, hvilke historier der er debat omkring.

- Jeg ser, hvad folk tænker, og hvad der rører sig. Det får jeg ikke, hvis jeg bare går ind på dr.dk eller lignende, for der får jeg jo bare nyhedshistorierne. På Facebook føler jeg, at jeg har kontakt til virkelige mennesker.

TV MIDTVEST og de fire testpersoner er tilbage på Facebook den 30. januar. 

01:23

Folketingspolitiker Simon Kollerup er med i projektet. Hør hvad Morten Marinus mener om det - og han vil forsøge at fange hans vælgere - her.

Luk video