Skive i offensiv for politiskole

En delegation fra Skive Kommune rejser torsdag til Christiansborg. Her vil de overbevise Folketingets Retsudvalg om, at den kommende politiskole bør placeres i Skive.

Placeringen af politiskolen er en sag, som betyder rigtig meget for Skive Kommune. 

Derfor er en delegation bestående af borgmester Peder Christian Kirkegaard, viceborgmester Preben Andersen, formand for Skive Kommunes Byudviklingsudvalg Ruth Christensen, kommunaldirektør Per Mathiasen og oberst for Ingeniørtropperne på Skive Kaserne, Christian Arrildsen rejst til København, hvor de vil fortælle Retsudvalget om de mange fordele, der er ved at placere den kommende politiskole i Skive.

- Vi mener, der er et perfekt match mellem os som modtagerkommune og politiuddannelsen i Vestdanmark, siger borgmester Peder Christian Kirkegaard i en pressemeddelelse.

Ved foretrædet vil han fremhæve de væsentligste grunde til, at Skive er det helt optimale sted at placere skolen.

Det handler om enestående samarbejdsmuligheder med kasernen, et stærkt fagligt studiemiljø og om at placeringen i Skive bidrager til at skabe et Danmark i bedre balance.

Kommunen har allerede fremlagt to oplagte bud på den fysiske placering af politiskolen. 

Det ene er at placere skolen i de eksisterende bygninger på VIA University College, som i dag huser 400 lærerstuderende. Bygningerne har en betydelig yderligere kapacitet, og der er mulighed for at udnytte fælles arealer såsom auditorium, foredragssal, kantinefaciliteter, idrætsfaciliteter, lærerværelse og meget mere. 

Den anden mulighed er at placere politiskolen i nye bygninger, og her er Skive også klar med en model. Kommunen kan anvise en yderst velegnet byggegrund med en central placering i byens campusområde. Her kan der opføres et nybyggeri på op til 15.000 m2 – ganske efter egne specifikke ønsker og krav til politiskolen.

For begge placeringer gælder det, at der er kort afstand til blandt andet Skive Kaserne med øvelsesterræn, træningsbaner og skydeterræn. Det samme gælder til Skive Skyttecenter og køreteknisk anlæg, lyder det i pressemeddelelsen fra Skive Kommune.

I alt har 18 kommuner lagt billet ind på politiskolen. Justitsminister Søren Pind har meldt ud, at han forventer inden sommerferien at forelægge et antal optioner for placeringen af den nye politiskole for forligskredsen bag flerårsaftalen.

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Politik.