Regeringen bekræfter: Politiskolen skal til Herning

Justitsministeren vil åbne en politiskole i Herning. Byen kan have en ny bygning parat på 22 måneder.

Foto: arkivfoto

En ny politiskole i det vestlige Danmark har været på trapperne i over et år. Og nu har regeringen lagt sig fast på en placering: Herning. Det bekræfter justitsminister Søren Pind (V).

- En ny politiskole i det vestlige Danmark er afgørende for at fremtidssikre politiet, udtaler ministeren i en skriftlig kommentar.

- Rigspolitiet vurderer, at en nybygget skole er den bedste løsning, og regeringen har en ambition om, at politiskolen skal bidrage til at skabe en bedre balance mellem landsdelene med vækst og udvikling i hele Danmark.

- Regeringen agter på den baggrund at placere den nye politiskole i Herning.

Det er over et år siden, et bredt flertal på Christiansborg besluttede at opføre en ny politiskole i det vestlige Danmark. Formålet er at få uddannet flere betjente hurtigere til et hårdt presset dansk politi.

Flere kommuner har budt sig til i processen for at blive værtsby for skolen.

Rigspolitiet havde fået til opgave at vurdere bud fra de forskellige kommuner på, hvilke eksisterende bygninger der eventuelt kunne bruges som ny politiskole.

Men søndag konkluderede Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen i en rapport, at skolen bør bygges op fra bunden i stedet for at ombygge allerede eksisterende lokaler.

Ifølge rapporten vil et nybyggeri kunne stå færdigt i løbet af 38 måneder.

Hernings borgmester, Lars Krarup (V), meddelte efterfølgende, at Herning kan have en nybygget skole parat i løbet af 22 måneder.

Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, bakker op om Rigspolitiets anbefaling af et nybyggeri.

Søren Pind erkendte mandag, at forløbet kunne have været bedre:

- Jeg tror, enhver kan se, at det havde været nemmere, hvis man bare fra begyndelsen havde truffet en beslutning om, hvor den skole skulle have ligget.

/ritzau/