Politiskolen bliver næsten ligeså dyr som nybyggeri

Når politiskolen i Vejle står færdig i 2020 vil kostprisen være næsten det sammen, som hvis man havde bygget en helt ny skole.

Foto: arkivfoto

Det kommer til at koste over en halv millard kroner at ombygge den tidligere sygeplejeskole i Vejle til en ny politiskole. Det skriver Radio24syv på baggrund af en opgørelse fra Bygningsstyrelsen. 

Hvis budgettet holder, bliver prisen på ombygningen dermed næsten den samme som en nybygget skole, som regeringen havde planer om at opføre i Herning.

Ifølge Radiov24syv ville en nyopført skole koste 553 millioner kroner. Regeringen regner med, at prisen på ombygningen i Vejle vil ende på 504 millioner. 

Læs også Overblik: Folketingspolitikerne om politiskole-sagen

De nye tal får Rigspolitiforeningens formand, Jørgen Olsen, til at kritisere forløbet. 

- Politikerne udtalte sig mod fakta, for rapporten viste jo allerede dengang, at det ville tage længere tid at renovere end at bygge en ny skole, så de ignorerede fakta. Nu er det spændende, om man overhovedet kan holde den her pris. Ting kan jo udvikle sig hen ad vejen, så vi må håbe, man har taget alle de forbehold, der skal tages i forbindelse med renoveringen, siger han til Radio24syv.

Læs også DF og S kræver vestdansk politiskole inden 1. juli

Placeringen af politiskolen kom på plads efter stor uenighed på Christiansborg. Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet ville placere skolen i eksisterende bygninger, mens regeringen ville bygge en helt ny skole i Herning.