Politiskole udskudt: Vi bliver holdt for nar

Borgmester i Viborg Kommune, Torsten Nielsen, er meget utilfreds med, at justitsministeren har udskudt planerne om den nye politiskole med et år.

En ny politiskole skulle efter planen have stået færdig i 2018, men ifølge justitsminister Søren Pind, står den først klar i 2019 eller 2020.

Den beslutning vækker stærk kritik fra borgmesteren i Viborg Kommune, der stadig er med i kampen om den nye politiskole. 

- Vi er blevet for holdt for nar. Vi har skulle anvise både mulige tomme bygninger og muligheder, hvor de kan bygge nyt. Nu er det blevet udsat, og det er under al kritik, siger Torsten Nielsen, borgmester i Viborg Kommune til TV Midtvest.

Justitsministeren siger til fagbladet Dansk Politi, at den nye skole bliver en del af forhandlingerne om næste års finanslov. Nu frygter Torsten Nielsen, at udskydelsen vil gå ud over de danske betjente. 

- Sammenholdt med, at der mangler betjente lige nu, så giver det simpelthen ingen mening, sige Torsten Nielsen.

Men Justitsministeriet oplyser til Ritzau, at udskydelsen ikke kommer til at sætte en kæp i hjulet for uddannelsen af flere politifolk, der er en del af formålet med en ny skole. De ekstra betjente vil i stedet indtil videre blive uddannet på skolen i Brøndby.

Borgmesteren i Herning Kommune, Lars Krarup,  har større forståelse for Søren Pinds beslutning end hans kollega i Viborg.  

- Det tager den tid, det tager. Når de har brugt et år på at diskutere det, er det jo klart, at det bliver forsinket et år, siger Lars Krarup.  

Aftalen om en politiskole i Vestdanmark blev indgået som en del af politiforliget i november 2015.
    
Planen er, at den nye skole skal hjælpe med at øge optaget på politiuddannelsen med omkring 900 personer over fire år til i alt 1830.
    
50 millioner kroner lægges samtidig til side i 2018 og 2019 til oprettelsen af politiskolen.
    
Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og de Konservative står bag politiforliget.