Politiskole: DF’er uenig med sit parti

Dennis Flydtkjær fra DF, som samtidigt er viceborgmester i Herning, er lodret uenig med sit parti omkring, hvor politiskolen skal ligge

Debatten om placeringen af en ny, vestdansk politiskole raser, og det er endnu ikke afgjort, hvor den skal ligge, det skriver Herning Folkeblad. 
    
På den ene side står regeringen, som vil have et nybyggeri i Herning, og på den anden står DF og S, som vil placere skolen i et eksisterende byggeri.
    
Lokalt valgte Dennis Flydtkjær (DF), der er viceborgmester i Herning Kommune, tager imidlertid et andet standpunkt end sin partiledelse.
    
- Man er med i et parti, fordi man grundlæggende er enig i politikken, men i denne sag forstår jeg ikke mit partis linje, siger han.
    
Dennis Flydtkjær peger ligesom regeringen på et nybyggeri i Herning og fremhæver, at Rigspolitiet har vurderet det til at være den bedste løsning.
    
- Jeg mener, at politiet skal have de bedste faciliteter. Med et nybyggeri får man en langtidsholdbar skole, som også vil fungere godt om 30 år, siger han.
    
Partiets hovedargument har længe været, at man skal vælge et eksisterende byggeri, fordi det vil koste under det halve af de mere end 500 millioner kroner, som et nybyggeri står til at koste.
    
Dennis Flydtkjær fremhæver, at DF som parti altid har stået på mål for at skaffe politiet de bedste forhold, og han mener ikke, at økonomien skal afgøre denne sag.
    
- Jeg kan godt forstå, hvis mange danskere synes, at det lyder som mange penge, men det er det faktisk ikke i et statsligt anlægsprojekt. Til sammenligning koster metrobyggeriet i København 21 milliarder kroner, siger han til Herning Folkeblad.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.