Politiforbund præciserer: Skole kan godt ligge i Midtjylland

Søndag sagde Politiforbundet at det vil give mening at lægge en ny politiskole i Trekantområdet, men det udelukker ikke Midtjylland.

Hvert et ord bliver vejet på en guldvægt, når debatten raser om placeringen af den nye politiskole. Derfor faldt det flere midt- og vestjyske borgmestre for brystet, da formanden for Politiforbundet blev citeret for følgende til Ritzau.

- Det giver mening, at man lægger det i Trekantområdet. Jeg mener ikke, at Sønderjylland er optimalt. Der vil være rigtig meget trafik fra for eksempel Nordjylland, siger Claus Oxfeldt.

Men det skulle altså ikke forstås sådan, at Midtjylland var udelukket. Og det måtte han præcisere på Twitter senere på dagen.

- Undrer mig lidt, at jeg nu tages til indtægt for, at Politiskolen bør placeres i trekantsområdet. Centralt kan også være i det midtjyske, skriver Claus Oxfeldt på Twitter. 

Den præcisering blev borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup, glad for. Og her noterede han sig også, at debatten om politiskolens placering er på et temmelig intenst niveau.

- Super stærk melding fra Oxfeldt på en intens politiskole-dag, skriver Lars Krarup på Twitter. 

Justitsminister Søren Pind (V) sagde torsdag til Politiforbundets fagblad, Dansk Politi, at en ny politiskole først står klar i 2019 eller 2020, selv om den oprindeligt skulle have stået færdig i 2018.

Optaget på politiuddannelsen skal efter planen fordobles de kommende fire år med omkring 900 personer