Politiforbund: Byg nu den politiskole

Politiforbundet opfordrer politikerne på Christiansborg til at droppe de politiske drillerier om politiskolens placering.

En ny politiskole kan stå klar i Herning om 22-26 måneder. Det gjorde justitsminister Søren Pind det klart i går. Og nu opfordrer Politiforbundet politikerne til at gå i gang med byggeriet med det samme. 

- Nu synes jeg, at Christiansborg skal droppe de interne politiske drillerier, og få gang i første spadestik. Der kan kun være én kommune der bliver hjemsted for en ny politiskole, og dermed kan vi ikke undgå, at der er mange, der føler sig forbigået. Men Herning er fin, centralt placeret i Jylland og ikke mindst får vi muligheden for en nybygget skole, der passer til de behov der er, når man uddanner fremtidens politifolk, siger Claus Oxfeldt til Politiforbundets facebookside. 

Det er regeringens opgave at udpege, hvor den nye politiskole skal ligge, men Dansk Folkeparti er ikke entydigt begejstret for at ligge den i Herning. Justistminsteren vil da heller ikke give noget endeligt svar endnu.

- Vi diskuterer en hel del. Jeg kan kun sige, hvad regeringen agter at gøre, og det er, at flytte politiskolen til Herning, siger justitsminister Søren Pind.