Pind: Herning står for tur til statslige arbejdspladser

Ifølge justitsministeren er der masser af faglige grunde til, at en ny politiskole skal ligge i Herning.

Foto: TV2

Regeringen agter at placere en ny politiskole i Herning, fastslår justitsminister Søren Pind (V).
    
Han er ellers blevet mødt med heftig kritik fra både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, efter at han onsdag annoncerede sine planer.
    
- Mit hensyn er politiet. Jeg konstaterer, at Rigspolitiet anbefaler nybyggeri, og at politiets faglige organisationer er vildt begejstrede ved, at det bliver Herning, siger Søren Pind.
    
Han forklarer, at regeringen på den ene side har skullet finde et sted, der ligger centralt i forhold til trafik.
    
Og på den anden side har skelet til, at Vestjylland indtil nu ikke i samme omfang som andre yderområder har fået gavn af regeringens udflytning af arbejdspladser.
    
Han afviser blankt beskyldningerne om, at den langvarige proces op til udpegningen af Herning har været en ren skueproces, og at regeringen i virkeligheden har ønsket Herning hele tiden.
    
- Jeg har haft det ønske at undersøge det her sagligt og ordentligt. Havde der ligget en bygning et sted i det vestlige Danmark, vi kunne flytte ind i i morgen, så havde det selvfølgelig været det. Nu er udgangspunktet et andet.
    
- Vi har flyttet 4000 arbejdspladser ud over det hele. Og Herning har så fået politiskolen på samme vis som de andre, nemlig ved at regeringen har truffet en beslutning.
    
Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, har over for Ritzau omtalt forløbet som en "studehandel". I et interview med TV2 siger hun:
    
- Vi skal diskutere det her ud fra faglige og saglige argumenter. Det er jo ikke vennetjenester, eller hvor regeringen lige synes, det kunne være fint at lægge den.
    
Til det siger Søren Pind:
    
- Regeringen har en stor kærlighedsfest med provinsen. En stor studehandel med masser af borgmestre over hele provinsen.
    
Trine Bramsen siger til Jyllands-Posten, at hun vil kalde Pind i samråd for at få svar på, om det er faglige kriterier, der ligger til grund for beslutningen. Eller om det er et politisk ønske eller handler om vennetjenester.
    
/ritzau/

00:57 Luk video