Pape om politiskole: Det ser svært ud for Viborg

Ifølge Søren Pape Poulsen er Viborg ud af billedet i forhold til placeringen af en ny politiskole i Vestdanmark.

I weekenden kom Rigspolitiet med deres anbefalinger til, hvor det er bedst at placere en ny politiskole i Vestdanmark.

Her var Viborg ikke blandt farvoritterne, og dermed bliver det ifølge tidligere Viborg-borgmester og nuværende formand for Konservative, Søren Pape Poulsen, svært at få politiskolen til byen. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

- Selv om man er lokalpatriot, vil det være useriøst at tilsidesætte rapporten fra Rigspolitiet. Så umiddelbart ser det meget svært ud for Viborg. Der ligger en rapport fra Rigspolitiet, hvor man fremdrager en række kriterier for, hvor den nye skole skal ligge. Og ud fra det har man udpeget ni egnede lokaliteter, hvor Viborg altså ikke er med, erkender Søren Pape Poulsen over for dagbladet.

Pape Poulsen understreger desuden, at Viborg blev tilgodeset, da regeringen besluttede at udflytte statslige arbejdspladser.

- Nu skal vi også lige huske, at Viborg fik tildelt 258 nye statslige arbejdspladser, da regeringen besluttede at flytte job fra hovedstaden og ud i landet. Så skal vi være bare lidt rimelige, er det svært at argumentere for, at Viborg er blevet snydt, siger Søren Pape Poulsen.

Ud over Viborg er Skive heller ikke blandt Rigspolitiets foretrukne placeringer. Holstebro er et af tre steder, som Rigspolitiet mener, har eksisterende bygninger, der kan bruges til en ny politiskole. Herning er også fortsat i spil.