Pape: Jeg synes, det er ærgerligt

Justitsminister Søren Pape ærger sig over udfaldet af mandagens møde omkring politiskolen. Nyt byggeri er bedst for politiet, mener Pape.

Mandag blev det definitivt afgjort. Den nye politiskole i Vestdanmark skal placeres i eksisterende bygninger, og ikke i nybyggeri som justitsminister Søren Pape (K) ellers havde håbet og ønsket.

- Jeg synes, det er ærgerligt. Jeg synes, dansk politi havde fortjent, at vi havde bygget en ny skole. Det havde været bedst, siger Søren Pape.

Forligspartierne bag politiaftalen nåede under et møde i justitsministeriet til enighed om at gå imod regeringens ønske.

- Jeg kan meget, men jeg kan ikke håndtere, at der ikke er 90 mandater, siger Søren Pape om flertallet imod ham og regeringen.

quote- Jeg synes, det er ærgerligt. Jeg synes, dansk politi havde fortjent, at vi havde bygget en ny skole. Det havde været bedst,

Søren Pape, Justitsminister, Venstre

Pape: Nyt byggeri havde været bedst 

Selvom politiskolen nu bliver placeret i allerede eksisterende bygninger, så fastholder justitsministeren, at et nyt byggeri havde været bedre.

- Jeg har fået meldingen fra partierne, at de udelukker nybyggeri, og det beklager jeg, for det havde været bedst for dansk politi, at vi kunne uddanne vores betjente i en ny bygning med alt det, som en politiskole nu skal indeholde, siger Søren Pape.

I regeringsgrundlaget fremgik det ellers, at Søren Pape og regeringen ønskede både en ny politiskole og en placering i Herning. Ingen af de to krav ser nu ud til at lykkes.  

- Jeg synes jo, at regeringen skal skrive det, den mener. Og vi mener, at det var en nybygget politiskole, og vi peger på Herning. Jeg gik så ud og trak Herning tilbage, for det skal ikke være geografi, der forhindrer en ny politiskole. Nu konstaterer jeg så, at man slet ikke vil have en ny. Men det er vigtigt for regeringen at understrege, at vi ønsker en ny politiskole, fordi det er det bedste for dansk politi og danskerne, siger Søren Pape.

Nu skal ministeren sunde sig ovenpå udmeldingen, og så er han klar til at arbejde videre med politiskolesagen.

- Vi ryster lige hovedet på det, og så siger det jo sig selv, at da vi mener, der skal være en politiskole i Vestdanmark, så skal vi jo se på, hvordan vi håndtere det nu, siger Søren Pape.

Justitsministeren håber at kunne offentliggøre en endelig placering af politiskolen enten tirsdag eller onsdag.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.