Ministre kaldt i samråd om politiskole-placering

Der er så mange udestående spørgsmål omkring placeringen af den nye politiskole i Herning, at Socialdemokratiet nu indkalder to ministre i samråd.

Foto: TV2

1 af 2

Det er Kaare Dybvad (S), medlem af Retsudvalget, der indkalder indenrigsminister Karen Ellemann  (V) og justitsminister Søren Pind (V).
    
De skal redegøre for forløbet, mener Kaare Dybvad og fremhæver, at det fremstår som om, at et tilbud fra Herning til staten var ulovligt.
    
Byens borgmester Lars Krarup (V) har givet et tilbud til Rigspolitiet, som eksperter vurderer er ulovligt.
    
Derfor skal ministrene i samråd.
    
- Man tilbyder kvit og frit at stille lokaler til rådighed i en periode. Det er ikke en fysisk gave, men det er en gave på den måde, at man friholder staten fra nogle udgifter, den ellers med sikkerhed ville have haft, siger Kaare Dybvad.
    
Baggrunden er, at Krarup på Facebook har skrevet, at politiet "kvit og frit" kan låne lokaler af kommunen. Af eksperter bliver det stemplet det som et ulovligt kommunalt tilskud til staten.
    
- Det, der bliver sået tvivl om, er, hvorvidt man har overholdt kommunalfuldmagten, altså arbejdsdelingen mellem kommuner og regioner. Fordi man giver en gave fra en kommune til staten, siger Kaare Dybvad.

Lars Krarup har tidligere afvist kritikken af, at det han skrev på sin facebookside, er ulovligt. 

- Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde. Det er jo helt absurd og vanvittigt, at man kalder det ulovligt det her. Jeg har skrevet noget i anførselstegn på min private Facebook, siger Lars Krarup til TV MIDTVEST.

- I virkeligheden er det jo godt nyt, at vi har lokaler til rådighed. Det var det jeg prøvede at skrive, at der er ledige funktionelle faciliteter. At der er skrevet ”kvit og frit” i anførselstegn betyder naturligvis, at vi vil holde os inden for lovens rammer, siger Krarup. 
    
/ritzau/