Jens Rohde: Politiskole til Viborg

Endnu en politiker melder sig nu i koret af midt- og vestjyder, der vil have statslige arbejdspladser til regionen.

Regeringen vil flytte statslige arbejdspladser ud af de store byer. Flere midt- og vestjyske politikere er nu klar med helt konkrete idéer til, hvordan det skal lade sig gøre.

Senest har Jens Rohde, der er byrådsmedlem for Venstre i Viborg Kommune, blandet sig i debatten:

- Viborg skal naturligvis byde på de områder, hvor vi i forvejen har nogle styrkepositioner og kan godtgøre, at der både er fagligt rationale og vækstmuligheder i, at eventuelle udflytninger kommer Viborg til gode.

Det siger Venste-politikeren til Viborg Stifts Folkeblad og peger på, at domkirkebyen både bør byde ind på en evt. jysk politiskole, Danmarks Meterologiske Institut og Fødevarestyrelsen.

Trafikstyrelsen til Holstebro

Jens Rohde er langt fra den eneste, der har en holdning til de offentlige arbejdspladser.

Også socialdemokraterne hilser regeringens forslag velkommen. Annette Lind mener eksempelvis, at Trafikstyrelsen med fordel fremover kan ligge i Holstebro.

- Det vil virke helt naturligt, nu da vi har de største kommuner og de største geografiske afstande. Det handler ikke om antallet af biler, men om hvor mange veje der er her i regionen, har hun tidligere sagt til TV MIDTVEST.

TV MIDTVEST har talt med borgmestrene i både Viborg og Holstebro, der begge hilser de offentlige arbejdspladser velkommen.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.