Efter politinederlag: Krarup afviser Christiansborg-fremtid

Efter nederlaget i kampen om politiskolen slår Hernings borgmester, Lars Krarup, fast, at han ikke vil være politiker på Christiansborg

Efter de hårde forhandlinger om politiskolen slår Hernings Venstre-borgmester, Lars Krarup, fast, at han ikke har en fremtid som politiker på Christiansborg.  

- Som menneske, der vil jeg ikke gå i sådan et miljø. Jeg har det her ene liv, og det gider jeg ikke have ødelagt af, at man skal gå i nogle miljøer, hvor man ikke trives, siger Hernings borgmester, Lars Krarup.

Udmeldingen kommer efter det, mange betragter som Lars Krarups første reelle politiske nederlag i karrieren.

quoteSom menneske, der vil jeg ikke gå i sådan et miljø

Lars Krarup, Borgmester i Herning

Lars Krarup fik selv idéen til en politiskole i det vestlige Danmark for to år siden, og siden har han kæmpet for at få politiuddannelsen til Herning. Men i tirsdags meldte regeringen ud, at politikskolen kommer til at ligge i eksisterende bygninger i Vejle. Efter lange, fastlåste forhandlinger mellem regeringen og Dansk Folkeparti. 

- Lars har jo en styrke i at være rundet af det kommunale miljø og også Kommunernes Landsforening, hvor udgangspunktet er, at man går efter bolden. Det er sagen, der tæller, og så diskuterer man sig frem til at finde en løsning. Gerne i stor tillid til hinanden. Når man så kommer ind på den Christiansborgske scene, er han måske blevet lidt overrasket over, hvor mange knive, der er i ærmerne på politiske modstandere, som måske i virkeligheden har helt andre dagsordener, siger byrådskollegaen, Johs Poulsen fra Radikale Venstre om forløbet med politiskolen.

quoteHan er måske blevet lidt overrasket over, hvor mange knive, der er i ærmerne på politiske modstandere

Johs Poulsen, Radikale Venstre

En beskrivelse, Lars Krarup selv mener passer meget godt på sin politiske profil.

- Det tror jeg rammer meget godt. Der er jo også indimellem, nogle der har spurgt mig, om ikke jeg skal over på Christiansborg og alt sådan noget. Det skal jeg ikke, og det er der jo en grund til. Jeg tror sådan set godt, at jeg kan finde ud af det spil med de lange knive i ærmerne, men jeg kan ikke trives i det, forklarer Herning-borgmesteren.

Dansk Folkeparti har arbejdet imod Lars Krarup og Hernings bud gennem hele forløbet. Men Herning-borgmesteren antyder også, at han ikke er tilfreds med støtten fra sit eget parti.

Du har altid været en meget loyal støtte for Lars Løkke og altid været der for ham. Er du skuffet over han ikke har kunnet hjælpe dig med at få politiskolen til Herning?

- Hvis jeg er det, så er det noget jeg holder for mig selv. Hvis der er nogle mennesker, som har skuffet mig i det her forløb i sådan en grad at de selv tager kontakt til mig, så skal jeg nok fortælle hvad jeg mener, fortæller Lars Krarup.

Lars Krarup blev borgmester i Herning Kommune i 2002. 

TV MIDTVEST har fulgt Lars Krarup i de afgørende dage, hvor sagen om politiskolen blev afgjort. Se hele udsendelsen i Indblik Søndag på TV MIDTVEST kl. 19.30.