Dansk Folkeparti: Ny politiskole er et fatamorgana

Socialdemokraterne og DF vil stadig ikke acceptere en ny skole i Herning. De kræver en ny indstilling fra Rigspolitiet.

Der er lagt op til et endnu et drama om den nye politiskole, når partierne i forligskredsen fredag for første gang mødes med den nye justitsminister, Søren Pape Poulsen (C).

Morgenavisen Jyllands-Posten skriver, at Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne ikke vil støtte regeringens beslutning om at bygge en helt ny politiskole i Herning. Dermed er hverken opbakning i forligskredsen eller flertal i Folketinget.

Efter at have gennemgået 45 eksisterende bygninger endte Rigspolitiet ellers med at anbefale, at der bygges en ny skole. Men på fredagens møde vil forligskredsen kræve en ny indstilling.

- Vi har et ansvar for, at skolen kan tages i brug i 2018. Det er ikke logisk at bygge en splinterny skole, når der står næsten 40 tomme bygninger rundt om i landet. Vi vil have politiet til at pege på, hvilken af de eksisterende bygninger, der egner sig bedst, siger socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen.

Dansk Folkepartis Peter Kofod Poulsen kalder et nybyggeri for et fatamorgana - blandt andet på grund af prisen på 550 millioner. 

Søren Pape Poulsen skriver i en mail til Jyllands-Posten, at der skal bygges en ny skole, fordi det er "den mest fremtidssikrede løsning for politiet".

I Herning har borgmester Lars Krarup (V) for længst understreget, at kommunen har midlertidige lokaler, der kan tages i brug, indtil en ny skole står klar.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.