Borgmestre om politiskole: Giv os et svar nu

Borgmestrene i Viborg og Holstebro gider ikke vente mere. - Man kan ikke forvente, at der er borgmestre, der tager denne farce seriøst.

De har ventet og ventet - men nu er tålmodigheden brugt op. Borgmestrene i Viborg og Holstebro kræver klar besked om, hvor regeringen har tænkt sig at placere en ny afdeling af politiskolen.

- Man kan ikke længere forvente, at der er borgmestre, der tager denne farce seriøst, siger Viborgs borgmester Torsten Nielsen (C).

Både Holstebro og Viborg har lagt billet ind på den nye politiskole, men selv om regeringen efter et meget langt forløb har bebudet en løsning efter sommerferien, har borgmestrene intet hørt.

- Det virker useriøst ovenpå det store arbejde, vi har lavet ude i kommunerne, siger Holstebros borgmester H. C. Østerby (S).

Justitsminister Søren Pind (V) har ikke ønsket at kommentere sagen over for TV MIDTVEST. Ministeren udskød afgørelsen for 12 uger siden, og det socialdemokratiske folketingsmedlem Annette Lind fra Holstebro mener, at kommunerne "bliver holdt for nar".

Herning Kommune er af flere kommentatorer nævnt som favorit til at få den nye afdeling.  Og her er borgmester Lars Krarup (V) knap så utålmodig som sine kolleger.

- Hvis man kigger lidt ind i Christiansborg-maskinrummet, skal der også være respekt for, at deres processer skal kunne køre. Jeg vil også godt have det afklaret, men jeg vil da hellere vente lidt, hvis det betyder, at de tager den rigtige beslutning, siger Lars Krarup.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.