Analytiker: Politiskole i Herning lugter af kammerateri

Kritiske røster efterlyser politisk debat om placeringen af politiskolen. Sagen er derfor langt fra slut.

Foto: TV MIDTVEST

TV 2’s politiske kommentator, Thomas Funding, lægger ikke fingre i mellem i sin analyse af, hvorfor regeringen har peget på Herning som byen, der skal huse den nye politiskole i den vestlige del af landet.

- Når man vælger Herning, så gør man sig selv sårbar overfor mistanken om, at man forsøger at hjælpe en partikammerat – altså Lars Krarup – som har ganske, ganske tætte forbindelser ind til toppen af Christiansborg, siger han.

Lars Krarup var i følge Thomas Funding én af de stærkeste støtter, da statsminister Lars Løkke Rasmussen tilbage i sommeren 2014 blev reddet som Venstres formand.

- Så det er klart, at der allerede nu er røster på Christiansborg, der har en mistanke om, at det her er en form for kammerateri.

Så det er klart, at der allerede nu er røster på Christiansborg, der har en mistanke om, at det her er en form for kammerateri.

Thomas Funding, politisk kommentator, TV 2.

Men selvom regeringen altså har peget på Herning, så er den endelige placering er fortsat til forhandling. Dansk Folkeparti har nemlig stillet som krav, at beslutningen ikke blot er administrativ men også skal til politisk forhandling i finanslovsforhandlingerne, som er i gang netop nu.

Også den socialdemokratiske retsordfører, Trine Bramsen, savner politisk debat om beslutningen.

Derfor forudser Thomas Funding også, at kampen om placeringen af den nye politiskole langt fra er ovre.  

- Man kan have gjort Herning en bjørnetjeneste i denne her sag, fordi man har gjort Dansk Folkeparti sure. Så jeg tror ikke nødvendigvis det sidste ord er sagt i den her sag, siger han. 

 

02:05

Se her interviewet med Thomas Funding. 

Luk video