Skydeplads fundet i nærheden af Kærshovedgård

Nabo mener, det er beboere fra udrejsecentret, der har skudt til måls med luftgevær.

0:28
Foto: Marlene Eyde, TV MIDTVEST

I weekenden mødte der Ole Tranbergs datter og svigerfar noget af et syn, da de kom forbi en naturplads tæt på Ole Tranbergs hjem ved Gludsted Plantage i nærheden af Udrejsecenter Kærshovedgård.

Træer med vodkaflasker strittende ud til alle sider, ødelagte cykler og elektronikgenstande havde de tidligere set. Men denne gang var der også tydelige tegn på, at nogen havde skudt til måls med et skydevåben.

 - Det synes de selvfølgelig, var mystisk. Så de blev enige om, at de ville anmelde det (til politiet, red.), fortæller Ole Tranberg.

Skudhuller ved bålpalds
Foto: Marlene Eyde, TV MIDTVEST

"Fuckfinger" til lokalområdet

Hullernes størrelse - og det faktum, at der ikke er blevet fundet tomme patronhylstre på stedet - tyder på at det er et luftgevær, der har været på spil. 

Derfor er Ole Tranberg ikke personligt nervøs over situationen; han er mere irriteret.

Ole Tranberg bor tæt på Udrejsecenter Kærshovedgård.
Ole Tranberg bor tæt på Udrejsecenter Kærshovedgård.
Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen / TV MIDTVEST

Han er sikker på, at det er beboerne på Udrejsecenter Kærshovedgård, kun halvanden kilometer væk, som har været på spil.

 - Det er en decideret fuckfinger til lokalområdet, mener han og begrunder sin antagelse på at han selv har set beboere valfarte langs hans grund og ned til naturpladsen, mange gange de seneste år. 

 - Det er et udtryk for, at de (beboerne på udrejsecentret, red.) er ligeglade med de regler, vi andre skal følge, mener han og peger på at det skræmmer andre væk.

Politiet ser med stor alvor på sagen

Lokalpolitiet i Herning hverken kan eller vil udtale sig om, hvorvidt det er beboere fra udrejsecentret, der har øvet sig i at skyde til måls, men politikommissær Marianne Steinke understreger, at man tager det meget alvorligt.

 - Når vi får en anmeldelse om våben i det offentlige rum, så ser vi på det med stor seriøsitet. Og derfor er vi også ved at undersøge stedet derude og de effekter, vi har fået med ind. Vi skal vi have klarlagt, hvad der er sket, forklarer hun.

Skudhuller ved bålplads nær Kærshovedgård
Foto: Marlene Eyde, TV MIDTVEST

To patruljer fra Midt- og Vestjyllands Politi har mandag været på stedet, sammen med en teknisk medarbejder fra Kærshovedgård, som medbragte en stige for at få flaskerne ned fra træerne samt indsamle beviser.

 - Når man skyder med et luftgevær i det offentlige rum, så er der nogle sikkerhedsforanstaltninger, der skal være på plads. Og der er også nogle tilladelser, der skal være på plads, alt efter hvilken kaliber man skyder med, forklarer Marianne Steinke.

Bålplads ved udrejsecenter
Foto: Marlene Eyde, TV MIDTVEST

Nedlagt udflugtssted for børnehave

Skovfoged i Gludsted Plantage og ansat i Naturstyrelsen Niels Toftegaard Jensen har ikke tidligere oplevet at skoven er blevet brugt til at skyde til måls.

 - Det er et nedlagt udflugtssted for en børnehave og ikke en officiel bålplads. Så derfor er det ikke et sted, vi kommer på jævnligt, forklarer han og retter en tak til politiet for at rydde op på stedet.

TV MIDTVEST har mandag været i kontakt med Kriminalforsorgen, som driver Udrejsecenter Kærshovedgård.

Kriminalforsorgen har ingen kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt. 

Denne historie er begyndt med et tip
Har du noget, du gerne vil have fortalt, så fortæl det til os:
Send et tip til redaktionen