Sabina og hestene: Sådan går det i dag

Et portræt i tv gjorde, at flere kontaktede Sabina Gammelgård for at få hjælp til vanskelige heste.

En tv-fortælling om en særdeles frygtløs kvinde blev en af de mest sete på tvmidtvest.dk i 2017. Og det har i sandhed været et særligt år for hovedpersonen, Sabina Gammelgård.

Det er blevet til 20 sejre indtil videre i år. 

- Hvis jeg vinder Monteløbet i Aarhus på lørdag, slår jeg min egen rekord fra 2015, hvor jeg vandt 20 løb. Så det vil være fantastisk, siger hun. 

Sabina Gammelgård er faktisk landets mest vindende montérytter. 

Monteløb

Men den kommende tid kan blive endnu mere spændende. Sabina Gammelgård har chancen for at vinde en pris, hun altid har drømt om. 

Det sker ved Hestesportens store gallafest i Aarhus den 20. Januar. Her er hun nomineret i to kategorier, som årets montérytter og årets amatør jockey.

- Det ville bare være kæmpestort. Det er en pris jeg altid har drømt om at vinde, siger hun. 

Efter udsendelsen "Sabina og hestene", hvor hun red på de heste, som ingen andre vil ride på, ville flere have fat i hende. Udsendelsen betød at flere tog kontakt til hende for at få hjælp til deres vanskelige heste. Hun hjalp nogle stykker, men det er stoppet nu, fortæller hun. 

Nu har hun et fast fuldtidsjob at se frem til hos en galoptræner i Aarhus. Og så er der også hestene i stalden derhjemme, der skal ses til. 

- Det bliver rart med et fuldtidsjob og en normal indkomst. Og det kommer nok også til at betyde at jeg kommer  til at ride nogle galopløb i 2018, siger Sabina Gammelgård.

 

Se eller gense portrættet af hende øverst i artiklen. 

Udover at træne andres heste, så rider hun også løb - både galop og trav.
Udover at træne andres heste, så rider hun også løb - både galop og trav.
Foto: Hans Vittarp

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.