Landsbykongen i Linde: Sådan går det nu

Jørgen Søvndal har planer om næste køb og drømmer om endnu mere succes for badmintonholdet.

- Jeg kunne simpelthen ikke tage, at min lille landsby skulle have sorte vinduer. Så derfor tænkte jeg, at jeg blev nødt til at gøre noget, fortalte forretningsmanden Jørgen Søvndal, da TV MIDTVEST tegnede et portræt af ham i begyndelsen af 2017.

Jørgen Søvndal er fra landsbyen Linde i Struer Kommune. Og det er vigtigt for ham at holde gang i den lille by, hvor han derfor har opkøbt flere bygninger og sørget for, at de fortsat er i brug. Han har blandt andet købt byens tank og banken, der i dag huser en frisør. For som han siger: - Der skal være lys i vinduerne. 

Han er direktør i sit eget firma Sicatech og er byens største erhvervsdrivende. Derudover har han sin egen badmintonbane, hvor han udvikler talenter fra blandt andet Østeuropa. 

Drømmer om samlingspunkt

Og hvordan går det så nu? Faktisk har Jørgen Søvndal kig på nye køb. 

Ildsjælen tænder nye lys i Linde og omegn, og næste køb bliver forhåbentligt langhøj Sognegård, der er til salg. Søvndal har givet et bud, og flasker alt sig, som han håber, skal den gamle sognegård blandt andet bruges til arrangementer for badmintonklubbens sponsorer.

- Jeg drømmer også om, at stedet kan blive et samlingspunkt for hele lokalsamfundet med fælles aftensmad og hygge en gang om måneden, siger han. 

Da vi sagde farvel til Søvndal, rykkede hans badmintonhold op i 1. division.

I denne sæson er den ultimative drøm  en plads i badmintonligaen, og det tegner godt. Lige nu ligger holdet på 1.-pladsen.

- Hvis spillerne kan bevare deres ydmyghed og respekt for modstanderne, så kan de banke alle, siger cheftræner Jørgen Søvndal. 

Se eller gense portrættet af ham øverst i artiklen. 

- For mig er badminton livet, fortæller Jørgen Søvndal.
- For mig er badminton livet, fortæller Jørgen Søvndal.
Foto: TV MIDTVEST

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.