Låge nummer 7: Børn indtager plejehjem

Kan en børnehave og et plejehjem ligge under samme tag? Det kan du læse mere om bag dagens låge i TV MIDTVESTs julekalender.

Det var slet ikke meningen, men pladsproblemer i en børnehave gjorde, at børn og ældre på et plejehjem fik et ganske særligt bånd.

Børn fra børnehaven i Kloster rykkede ned i kælderen på det lokale plejehjem, og hvis nogen gik og troede, at børnene ville forstyrre de ældre, så tog de helt fejl. 

- De ældre kan godt lide, at børnene er her. De kan godt lide, at der er lidt liv, og engang imellem så lister de også lige ned og kigger for at finde ud af, hvad børnene har gang i, forklarede enhedsleder på Holmbohjemmet, som plejehjemmet hedder, Lissi Mikkelsen, da TV MIDTVEST besøgte ordningen i februar.

Og begejstringen kunne også ses i indslaget, hvor en lille pige spontant krammede sin morfar, da han ankom til børnehaven. Morfaren udbrød nemlig:

- Hvor er I dejlige!

Historien om de ældre og børnene under samme tag blev en af de helt store hos TV MIDTVEST i år. Facebook-opslaget alene fik næsten 6000 til at trykke 'synes godt om' og mere end 600 delte historien.

Stadig i fuld gang

Selvom det er godt et år siden, at vi besøgte plejehjemmet med børn i kælderen, så kører ordningen stadig. 

Det var egentligt meningen, at børnene kun skulle blive boende i kælderen indtil sommerferien, men nu fortæller de, at de absolut ingen planer har om at stoppe ordningen, da både personale, børn, ældre, forældre og pårørerende er glade.

Du kan se hele indslaget fra Kloster øverst i artiklen. 

Der er masser af gensynsglæde, når de ældre kommer ned for at besøge børnene.
Der er masser af gensynsglæde, når de ældre kommer ned for at besøge børnene.
Foto: TV MIDTVEST
Banko kan sagtens spilles på tværs af generationer.
Banko kan sagtens spilles på tværs af generationer.
Foto: TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.