Julemanden bor i Struer: - Der er noget ved at glæde børn, man selv bliver glad af

Det meste af året er det Leif Madsen, der bor på en adresse i Struer, men når kalenderen skriver december, flytter han ud, mens julemanden flytter ind.

1:43
Leif Madsen fra Struer elsker at glæde børn med historier om magi og julemanden.
Foto: Janne Dalby Ewert, TV MIDTVEST og privatfoto. Redigering: Jens Svenning, TV MIDTVEST

De fleste tror, at julemanden bor langt mod nord, men faktisk har han adresse i Struer. 

Det meste af året hedder han Leif Madsen og er pensionist, men når juletiden nærmer sig, hopper han i det røde sæt og finder det hvide skæg frem.

- Der er noget ved at glæde børn, man selv bliver glad af. Når de ser julemanden, så vil de gerne snakke. Alle kender julemanden, og han er rar og han sørger for julegaverne, så man skal være gode venner med ham. Børn glæder sig til jul, og den glæde smitter af på mig som julemand, siger han.

Han nyder især at udfordre børnenes fantasi med sine mange detaljerede historier om julemanden og hans liv, for en god historie behøver ikke altid af være sand, mener han.

- Jeg har altid godt kunne lide at fortælle skrøner, så den her har jeg arbejdet på længe og koblet flere og flere detaljer på, og den er ikke færdig, siger julemanden.

Og selvom julemanden mest holder sig til at opfylde andres ønsker, så har han også et enkelt juleønske.

- Fred på jorden, så simpelt kan det siges.

Ifølge julemanden selv er han 622 år og har haft tjansen som julegavegiver i 100 år, og han er i gang med at lede efter sin afløser.