Nu afsoner Inger Støjberg sin dom med fodlænke

Den tidligere minister, der er valgt i Skive-kredsen, glæder sig over, at ventetiden er ovre. Samtidig lover hun "spændende" planer for fremtiden.

Ved en sag i Rigsretten i december 2021 blev Inger Støjberg idømt 60 dages fængsel. De bliver afsonet med fodlænke.
Ved en sag i Rigsretten i december 2021 blev Inger Støjberg idømt 60 dages fængsel. De bliver afsonet med fodlænke.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Inger Støjberg er nu begyndt på afsoningen af de 60 dages ubetinget fængsel, som hun i december blev idømt i Rigsretten. 

Det oplyser hun i sit ugentlige nyhedsbrev.

Den tidligere udlændinge- og integrationsminister, der er valgt i Skive-kredsen, afsoner med fodlænke i sit hjem i Hadsund og har dermed mulighed for fortsat at passe sit arbejde.

- Jeg vil være ærlig og sige, at ventetiden har været lang, og jeg var derfor glad, da justitsministeren endelig fandt sagen frem i bunken, hvor den må have forputtet sig. Men nu er jeg i gang, og det er jeg rigtig glad for, skriver hun. 

49-årige Støjberg blev den 13. december dømt i sagen om en ulovlig praksis for adskillelse af unge asylpar - det som hun selv kalder barnebrudssagen. 

Hun nægtede sig skyldig, men 25 ud af 26 dommere fandt hende skyldig, og et flertal i Folketinget erklærede hende senere uegnet til at fortsætte som folketingsmedlem.

- Jeg accepterer selvfølgelig dommen og tager den med oprejst pande, understreger hun.

Støjberg meldte sig i februar 2021 ud af Venstre, og mange havde regnet med, at hun ville melde sig ind hos Dansk Folkeparti. Den mulighed afviste hun i januar, og nu spekulerer politiske kommentatorer på, om hun vil stifte sit eget parti. 

FAKTA: Krav til at afsone med fodlænke

Planlægger fremtiden

- Jeg har tænkt mig at bruge tiden på bedste vis, så jeg vil - udover at passe mit arbejde – bruge tiden på at udvikle politik og planlægge fremtiden. Der venter en masse på den anden side af alt det her. Det kan jeg godt love bliver spændende, lyder meldingen i nyhedsbrevet.

Støjberg slutter sit nyhedsbrev med at erklære sin hund Ludvig som vinder i sagen, fordi hun har mulighed for at være hjemme og forkæle den.

- Jeg har hver dag mulighed for at lufte Ludvig og købe fornødenheder, men da det af helt naturlige årsager er begrænset tid, så vil folk her i Hadsund nok opleve, at jeg kommer susende igennem Brugsen og Rema1000, og at der i den næste tid ikke er samme mulighed for de daglige småsnakke på gader og stræder, som jeg plejer at have. Men den tid kommer igen lige om lidt, skriver hun.