Vores Udsendte: Fra Brande IF til FC Red Bull Salzburg

Han har i en alder af 22 år allerede vundet mesterskaber i tre forskellige klubber. Fodboldspilleren Rasmus Nissen Kristensen har store udlandsdrømme, men håber det hele slutter i FCM.

Rasmus Nissen Kristensen var 18 år, da han startede som professionel i FCM.

quoteEn topklub i Bundesligaen, Frankrig eller Italien det ville ikke gøre noget, men England er for mig en drengedrøm.

Rasmus Nissen Kristensen

Efter 82 kampe og syv mål røg han i 2018 videre til den hollandske storklub Ajax Amsterdam.

Den sæson hvor han forlod Danmark, blev FC Midtjylland danske mestre, og i 2018/2019 sæsonen i Ajax blev det både til en pokaltitel og mesterskab nummer to.

- For mig personligt har det været nogle spøjse mesterskaber. I Midtjylland skiftede jeg den vinter, hvor vi ender med at vinde mesterskabet om sommeren, og i Amsterdam blev vi mestre, hvor jeg kun spillede en tredjedel af kampene, fortæller han.

Tre mesterskaber og stadig store ambitioner

Den manglende spilletid i Holland fik den unge spiller til at søge nye græsgange, og i 2019 skiftede han til sin nuværende klub FC Red Bull Salzburg. Her kom det tredje mesterskab i hus, og det blev også til endnu en pokaltitel.

Den unge mand fra Brande har allerede vundet flere mesterskaber, end mange spillere gør på en hel karriere, men han er ikke mæt endnu.

- En topklub i Bundesligaen, Frankrig eller Italien det ville ikke gøre noget, men England er for mig en drengedrøm, så det håber jeg på, siger Rasmus Nissen Kristensen.

Foreløbigt bliver han i Østrig, hvor kontrakten med Salzburg løber frem til 2024.

Rasmus NK vil slutte i FCM

Det hele startede i barndomsklubben Brande IF, men allerede som 20-årig pakkede Rasmus Nissen Kristensen fodboldstøvlerne for at fortsætte fodboldkarrieren i udlandet.

Han flyttede hjemmefra som 15-årig, hvor han startede på FCM Fodboldakademi, og det har lært ham at klare sig selv.

I dag er forsvarsspilleren 22 år gammel, og det kan stadig være hårdt at stå på egne ben i et andet land. Han indrømmer også gerne, at han savner både familie og venner, men karrieren er det vigtigste.

- Jeg har tænkt mig at blive i udlandet, så længe der er efterspørgsel efter mig, det er da klart også en drøm og en målsætning at komme tilbage og slutte i Midtjylland, hvor jeg har tilbragt stort set hele min ungdomstid, fortæller Rasmus Nissen Kristensen.

Den unge midtjyde regner med, at han har mange år tilbage på grønsværen, men når fodbold eventyret engang slutter, og den sidste kamp skal spilles ser han gerne, at det bliver på MCH Arena.

Se afsnittet af Vores Udsendte om den unge fodboldspiller fra Brande: Han har vundet mesterskaber i Danmark, Holland og nu Østrig. Rasmus Nissen Kristensen vil gerne blive i udlandet i mange år endnu.