Voldsom brand i maskinhus

En stor brand har raseret et maskinhus på Kejlstrupvej ved Ejstrupholm søndag aften.

Over 30 brandfolk har været i gang med slukningsarbejdet efter en brand ved en maskinstation på Kejlstrupvej ved Ejstrupholm.

- Da vi kommer herud er bygningen fuldstændig overtændt og flammerne står op gennem taget, og vi sender bud efter hjælp fra Brande, siger Leon Østergaard Nielsen, indsatsleder ved Brand & Redning MidtVest.

Brandfolkene har måtte tilkalde ekstra vandvogne for at have nok til at slukke branden. 

Brand i et maskinhus ved Ejstrupholm søndag aften. 30 brandfolk deltog i slukningsarbejdet.
Brand i et maskinhus ved Ejstrupholm søndag aften. 30 brandfolk deltog i slukningsarbejdet.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

- Der har været meget energi i branden. Der har været store mængder plastic og olie, så vi har udelukkende kunne udføre slukningsarbejdet udefra, siger indsatslederen.

- Man tænker jo øv og åh nej og hvorfor, og så er det med at få tilkaldt brandvæsnet, siger Thomas Kristensen, der er indehaver af ejendommen og som udlejer den til en entreprenør. 

- Først troede vi, at branden kunne nå at slukkes, men den eskalerede ret hurtigt, siger Thomas Kristensen, der nu må tage en fridag i morgen for at få overblik over de voldsomme skader. 

Han mistænker en saltspreder, der havde været ude at køre, og som holdt parkeret i maskinhuset, for at være årsag til branden, men det skal teknikere nu afklare. 

Opdatering 19. marts kl. 15.40:

- Vi formoder, at det er noget elektrisk i en saltspreder, der har antændt branden. Vi har frigivet brandstedet og gør ikke mere ved sagen, lyder det fra Politikommissær Kjeld Nedergaard fra Lokalpolitiet i Herning.