Voldsom brand i Ikast: Stor industribygning styrtede sammen

Årsagen til branden er stadig ukendt. Slukningsarbejdet vil formentlig vare flere timer endnu.

Brandvæsnet kæmper fredag morgen stadig med at slukke en voldsom brand i en stor industribygning på Lene Haus Vej i Ikast.

Alarmen lød klokken 01.24, og branden fik hurtigt så godt fat, at flammerne kunne ses flere kilometer væk. 

- Der er tale om en industribygning på 1000 kvadratmeter, som nu er helt styrtet sammen. Brandfolkene har efterhånden fået kontrol over branden, men den blusser stadig op, så de bruger brandsprøjter fra alle fire sider, og tidshorisonten på slukningsarbejdet er pt ukendt, fortæller vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Allan Riis.

Ingen skulle være kommet til skade ved branden, og brandårsagen er stadig ukendt.

- Som udgangspunkt betragter vi alle brande som mistænkelige, og det gør vi også her. Men det må den nærmere efterforskning vise, siger vagtchefen.

Brand & Redning MidtVest har fået assistance fra Beredskabsstyrelsen, som blandt andet har leveret to store kraner til slukningsarbejdet.

Vagtchef Allan Riis fortæller, at brandvæsnet blandt andet får vand fra en nærliggende sø. Derfor er der lagt flere vandslanger ud, og politiet har afspærret en del af området.

Det kommer i løbet af dagen til at få betydning for de ansatte på de andre virksomheder på Lene Haus Vej, som ikke kan køre ned til deres arbejdsplads. Politiet har derfor etableret en p-plads ved Thomas Poulsens Allé, hvor politi og hjemmeværn vil hjælpe med at vise vej til virksomhederne.

I forbindelse med slukningsarbejdet er Uhregårds Allé spærret for indkørsel fra La Cours Vej i den ene side og Thomas Poulsens Allé i den anden.

Politiet har fredag formiddag afspærret området.
Politiet har fredag formiddag afspærret området.
Foto: Lasse Dieckmann, TV MIDTVEST