Virksomhed jubler over Ikast-Brande Kommune

​En ny undersøgelse giver Ikast-Brande Kommune en førsteplads som landets mest erhvervsvenlige. Det får en lokal virksomhed godt.

Foto: Sean Kelly Christensen

91 procent af virksomhederne i Ikast-Brande fortæller i en ny erhvervsundersøgelse lavet af Dansk Industri, at de er yderst tilfredse med den måde, kommunen håndterer erhvervslivet på. Det gør, at kommunen nu for syvende gang tager førstepladsen som landets mest erhvervsvenlige kommune.

En af dem er Give Stålspær i Brande, der for ti år siden lå i en anden kommune, og derfor tydeligt har mærket, hvad det er Ikast-Brande kan.

Det er en virksomhed, der i de seneste ti år har haft vokseværk. Den er gået fra 20 til 300 ansatte. Den lå oprindeligt i Give Kommune.

- Vores indtryk var, at Give Kommune var gået i tomgang, siger medejer af virksomheden Torben Larsen.

Men det ændrede sig med kommunalreformen i 2007, hvor virksomheden endte i Ikast-Brande Kommune.

- Så var det lidt sjovt, for så gik der bare en nat, og så var der fuld action. Det var markant anderledes, fortæller Torben Larsen.

Læs også Ikast-Brande tager førsteplads for syvende gang

Mindre bureaukrati

Helt konkret oplevede Give Stålspær den nye kommunale samarbejdspartner som langt mindre bureaukratisk.

- Vi ville gerne udvikle vores virksomhed videre. Det er det, vi ånder og lever for, og derfor er vi glade for, at vi ikke skal bruge en masse unødvendig energi på bureaukrati. Vi vil bare gerne fremad, siger han.

Men der er trodsalt stadig plads til forbedringer – også mellem erhvervsliv og kommune.

- Det går rasende stærkt alle steder i vores samfund, og der kan jeg også se, at kommunen virkelig skal lægge sig i selen for hele tiden at have medarbejdere, der er opdateret og kan blive ved med at levere den service, som vi efterhånden forventer, at vi får, forklarer Torben Larsen.

01:49 Luk video