Vinnie og Jesper er blevet forældre til tvillinger: - Pludselig skal man være papfar til to små rålam

Rålammenes mor blev fundet dræbt tæt på parrets hjem i Ikast tirsdag.

Fra den ene dag til den anden, er der blevet vendt op og ned for hverdagen hos Vinnie og Jesper Olesen fra Ikast. Tirsdag blev de nemlig pludseligt forældre til et hold tvillinger.

- Vi har sendt alle børn undtagen én hjemmefra, og så lige pludselig i en alder af 47 skal man være papfar til to små rålam - det er hård kost, lyder det fra den nybagte far, Jesper Olesen.

- Det er meget hyggeligt, men også lidt hårdt. Vi har jo store børn, og pludseligt får vi små babyer, vi skal op til om natten, siger Vinnie Olesen.

Ved en vej tæt på parrets hjem blev et rådyr fundet dræbt i tirsdags, og så stod parret ellers klar til at agere forældre for de cirka to uge gamle rålam. Og de to små kræver meget opmærksomhed. I starten skulle de fodres hver anden time, nu er de ved at være i træning og skal nu have mad hver 5. time.

- Det er meget hyggeligt, men også lidt hårdt. Vi har jo store børn, og pludseligt får vi små babyer, vi skal op til om natten. Når jeg sidder og giver dem mad, får jeg mysser på halsen, siger Vinnie Olesen.

Er du lidt misundelig på det?

- Ja det må man sige! Det er hende, der får alle mysserne og bliver slikket i ansigtet - det gør jeg ikke. Der er ikke nogen tvivl om, hvem der er favorit, siger Jesper Olesen.

De to bambier er flyttet ind hos Jesper og Vinnie Olesen, efter deres mor blev vundet dræbt tæt på parrets hjem i Ikast.
De to bambier er flyttet ind hos Jesper og Vinnie Olesen, efter deres mor blev vundet dræbt tæt på parrets hjem i Ikast.
Foto: Sarah Mølsted Andersen/TV MIDTVEST

En særlig aftale bag de to rålams navne

De to små nye babyer har fået deres navnene Rikke og Rune. Rikke, opkaldt efter en datter af et af parrets venner - og Rune, som er hendes kæreste.

- Så har jeg lavet en aftale med dem om, at hvis vi opkaldte vores rålam efter dem, så vil de opkalde deres førstefødte efter mig. Så det er næsten at håbe, at det bliver en dreng, så skal han selvfølgelig hedde Jesper, men hvis det bliver en pige, så skal hun hedde Jespersine, siger Jesper Olesen. 

quoteDet er meget hyggeligt, men også lidt hårdt. Vi har jo store børn, og pludseligt får vi små babyer, vi skal op til om natten.

Vinnie Olesen

Imens vi venter, på om det bliver en Jesper eller en Jespersine, er planen, at parret skal tage sig af lammene til de en dag forhåbentligt kan klare sig selv. Den 47-årige nybagte far er dog lidt spændt på, hvad teenageårene kommer til at bringe med sig.

- Jeg håber ikke, at de svarer så meget igen som de andre. Ej jeg tror, det bliver rigtig sjovt, for her henover sommeren, regner jeg med, at de kan komme ud og rende lidt rundt ude i haven og på markerne. Og så må de jo komme hjem, hvis de vil have med - og det er jo også lidt som at have teenagere - de kommer, når de skal fodres.

Har du lyst til at få et indblik i en anden, anderledes familie - så se eller gense et af vores afsnit af "Familiekabalan" lige her. 

Anna og Henrik Bertelsen, Holstebro er forældre til otte børn. Camilla Dalager er single og karrierekvinde. Se eller gense et af afsnittene i vores serie "Familiekabalen". 

Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.