Vækstpriser til midt- og vestjyske virksomheder

Axel Månsson og GrainIT hædret på konference i Odense.

To midt- og vestjyske virksomheder fik et anerkendende klap på skulderen, da 350 ledere og direktører inden for landbrug og fødevarer fredag var samlet til Vækstkonference i Odense.

Frilandsgartneriet Axel Månsson i Brande fik prisen for årets præstation. 

- Axel Månsson er vokset til et af Danmarks største frilandsgartnerier med 1200 hektar under plov, 140.000 høns i hønsehuset og et biogas-anlæg under opførelse. Axel Månsson kombinerer en effektiv storskala-produktion med en stærkt udviklet fornemmelse for, hvad kunderne ønsker. Alt sammen elementer, der gør ham til et indlysende valg, når Årets Præstation skal udpeges, lød den officielle begrundelse.

Gartneriet, der blandt andet producerer icebergsalat, har 30 fastansatte og over 200 i højsæsonen.

Direktør Axel Månsson siger i en pressemeddelelse, at prisen er et kæmpe skulderklap.

- Vi brænder for sagen, og vi søger hele tiden at udvikle vores virksomhed både med hensyn til nye teknologiske løsninger samt nye produkter og kundesegmenter, siger han.

Pris til app fra Tjele

Prisen for årets innovation gik til Tjele-virksomheden GrainIT, der hjælper landmænd med at holde styr på data om korn, gødning og lager ved hjælp af en app.

- Ved hjælp af et enkelt klik kan landmanden registrere, når et læs korn kører på lager og få det overført til hjemmesiden. På samme vis registreres det, når kornet bruges som foder, og man har derfor konstant overblik over lageret. Næste trin er at få koblet data fra både foderstof-selskabet, mejetærskeren og fodringsanlægget på, så landmanden end ikke behøver indtaste mere. Og dermed altså overflødiggøre det, der i dag opleves som et stort fremskridt, lød begrundelsen.

Bag app´en står Ivan Baadsgaard,  der driver firmaet LandIT.

- Det er rigtig dejligt at vinde en pris for noget, som man har arbejdet på i døgndrift, og at andre kan se potentialet i det, vi laver. Med den her pris håber vi, at det bliver nemmere at tiltrække de rigtige investorer, som vi har brug for, hvis vi til fulde skal kunne udnytte potentialet i GrainIT - også internationalt, siger Ivan Baadsgaard i pressemeddelelsen.

Kort om Vækstkonferencen