V-regionsrådsmedlemmer til Løkke: Luk ikke regionerne

I et brev retter regionsrådsmedlemmer henvendelse til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om regioner.

Venstres fem gruppeformænd i landets regionsråd advarer i klare vendinger imod, at deres partiformand, statsminister Lars Løkke Rasmussen i det kommende udspil til en sundhedsreform afskaffer regionerne.

Det skriver Avisen Danmark, der er kommet i besiddelse af et brev, som formændene har sendt til statsministeren.

- På vegne af Venstres regionsrådsmedlemmer vil vi kraftigt appellere til, at det direkte folkevalgte element i regionerne bevares.

Sådan skriver de fem gruppeformænd, der repræsenterer samtlige Venstres 54 regionsrådsmedlemmer.

Formændene advarer blandt andet mod at lukke regionerne af hensyn til "sammenhængskraften i vores fælles Venstre", skriver Avisen Danmark.

Regeringen har bebudet en reform af sundhedsvæsnet, der i dag er styret af 205 folkevalgte politikere i fem regioner. Spørgsmålet om deres fremtid lod statsministeren stå åbent i sin nytårstale 1. januar.

- I det nye år vil jeg fremlægge mit bud på forsvarlige forbedringer. Med afsæt i 21 nye sundhedsfællesskaber helt tæt på.

- Bygget på personalets faglighed. Og hvor vi for alvor sætter patienten før systemet, sagde statsministeren i sin tale.

Det var ikke første gang, at de 21 sundhedsfællesskaber, der skal bygge bro mellem sygehuset, kommunen og den praktiserende læge, blev nævnt offentligt.

Dem nævnte statsministeren også i sin tale ved Folketingets åbning i efteråret.

Indslag fra 30/8-2018: Både Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance vil afskaffe regionerne og nu overvejer Venstre det samme.

Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Sundhed.