Unge sangere kæmper om at have den bedste stemme

Lige nu bliver landets eneste talentkonkurrence for unge musicalsangere og klassiske sangere afviklet.

36 unge talenter fra hele landet er i disse dage samlet til sangkonkurrencen Unge Sangere i Ikast.

- Det er en konkurrence, men det er også meget mere end det. Ingen bliver stemt hjem, og det allerbedste er, at alle får en evaluering af nogle folk, som er rigtige dygtige inden for deres fag - de får simpelthen en professionel vurdering af deres stemme, siger en af arrangørerne, Aage Christiansen.

quoteKonkurrencen her er et skridt på vejen mod noget større, og den er med til at inspirere de unge sangere.

Aage Christiansen, medarrangør

Talentkonkurrencen er den eneste af sin art i Danmark. I konkurrencen kåres to vindere - én indenfor klassisk sang og én indenfor musical. Dertil kommer en række priser, der hædrer de unge talenter.

Nervøsitet blandt deltagerne

Blandt årets deltagere er 21-årige Leander Christian Nybo fra København, som er med for første gang.

- Det er ekstremt nervepirrende. Med sang er der mange ting, som lige skal være i orden - hvordan man spiser og taler for eksempel - hvis man skal præstere godt, så det kræver meget. Jeg kunne mærke, at jeg var ekstremt nervøs derinde foran dommerne, fortæller han.

Et springbræt til en sangkarriere

Ikast-Brande Kommune har ophøjet konkurrencen til en del af kommunens kultur-kanon, og landets konservatorier og musicalakademiet i Fredericia har også taget stævnet til sig og er efterhånden faste gæster til Unge Sangere - enten som medvirkende i masterclasses eller som gæstedommere.

- Om nogle år vil vi møde dem på musical- og operascenerne både i Danmark og udlandet. Konkurrencen her er et skridt på vejen mod noget større, og den er med til at inspirere de unge sangere, siger Aage Christiansen.

Unge Sangere fortsætter frem til den 27. marts.