Unge pædagoger blæser på arbejdsløshed

Tilslutningen til pædagoguddannelsen er stor, selvom arbejdsløsheden er voldsomt stigende.

Mange unge vil være pædagoger. Pædagoguddannelsen er igen i år den mest søgte til trods for, at ledigheden blandt pædagogerne er voldsomt stigende.

På de fire pædagogstudier i Viborg, Thisted, Ikast og Holstebro er der igen i år fuldt optag på alle pladser. Adskillige ansøgere er blevet afvist.

- Det er en unik uddannelse, der giver rigtigt mange muligheder efterfølgende. Så det er en meget populær uddannelse, og det kan vi også se på vores ansøgertal her lokalt, siger Inge Gori, uddannelsesleder på VIA Pædagoguddannelsen, Holstebro.

Stor ledighed blandt pædagoger

Selvom mange gerne vil være pædagoger, er jobmulighederne ikke store i øjeblikket. På blot fem år er antallet af arbejdsløse pædagoger i vores landsdel steget voldsomt. Siden 2010 er antallet af ledige steget med det, der svarer til 154 procent.

Alligevel mener pædagogernes fagforening ikke, at der bliver optaget for mange pædagogstuderende.

- Jeg tror, at når folkeskolereformen får ro på sig, så vil der komme langt flere pædagoger i folkeskolen. Jeg tror også, at vi får langt flere vuggestuepladser her ovre vest på - der er et voldsomt udviklingspotentiale på det område, siger Jens Jensen, formand for BUPL MidtVestjylland.

Skærer i studiepladser

VIA University College er opmærksomme på problemet. De har i hele Region Midtjylland otte pædagoguddannelser. Over tre år skærer de 50 pædagogiske studiepladser væk netop for at tage højde for ledigheden. Ledigheden får også fokus i selve undervisningen.

- Det betyder meget, hvordan de får udarbejdet ansøgninger og et godt CV. Det giver vi dem mulighed for her på Campus Holstebro, siger Inge Gori, uddannelsesleder på VIA Pædagoguddannelsen, Holstebro.

 

Selvom antallet af arbejdsløse pædagoger stiger voldsomt, er uddannelsen stadig meget populær.

Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Uddannelse.