Udviste kriminelle dropper Støjbergs udrejsecenter

Mange af de kriminelle udlændinge der skulle flyttes til Kærshovedgård er forsvundet

Størstedelen af de 214 udviste kriminelle udlændinge, som skulle have været flyttet fra Sandholmlejren til det nye udrejsecenter Kærshovedgård i Midtjylland, er sporløst forsvundet.
    
Det skriver Ekstra Bladet søndag.
    
Dermed blæser de udviste kriminelle på både udlændingeminister Inger Støjberg (V) og myndighederne.
    
I oktober og november 2016 skulle hovedparten af de 69 personer på 'tålt ophold' og 145 udviste på kriminel meldepligt være flyttet til det nye udrejsecenter Kærshovedgård i Midtjylland.
    
Udrejsecenter Kærshovedgård har i lang tid været et prestigeprojekt for Inger Støjberg, som vil gøre det så 'utåleligt som muligt' for udviste på såkaldt 'tålt ophold' eller kriminel meldepligt at opholde sig i landet. Derfor skulle de flyttes til tidligere fængsel Kærshovedgård, som ligger omgivet af skov og marker.
    
Men Ekstra Bladet afslører søndag, at de seneste tilgængelige tal fra myndighederne viser, at kun 15 udlændinge på 'tålt ophold' og 16 udviste kriminelle pr. 9. december rent faktisk er flyttet ind på Kærshovedgård, og en ansat på stedet fortæller, at det ikke er blevet meget bedre de seneste måneder.
    
- Vi er oppe på 19 beboere på 'tålt ophold' lige nu. De skulle ellers være kommet alle sammen i efteråret. Der var bare ikke særligt mange, der dukkede op. Derfor er de fleste nu udskrevet fra Sandholmlejren. De er bare ikke indskrevet hos os, fortæller den ansatte til Ekstra Bladet.
    
Både gruppeformand Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti og retsordfører Trine Bramsen fra Socialdemokratiet undrer sig over, at Inger Støjberg stadig ikke har fået styr på de udviste udlændinge.
    
- Det roder gevaldigt for ministeren. Borgerne må jo føle sig til grin, for det er halvandet år siden, at ministeren lovede, at nu ville der ske noget, siger Skaarup.
    
Udlændingeminister Inger Støjberg (V) erkender, at hun mangler sanktioner overfor dem, som ikke er dukket op på Kærshovedgård.
    
- De har en forpligtigelse til at opholde sig i udrejsecenteret, men sanktionsreglerne for at overtræde opholds- og meldepligten er ikke skrappe nok endnu. Jeg forventer, at nye regler vedtages i Folketinget og træder i kraft 1. marts, siger hun til Ekstra Bladet.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Politik.