Udlændingesager fra udrejsecenter i Ikast trækker ud

Anklagemyndigheden har ikke ført en eneste reel sag om overtrædelse af opholds- og meldepligt på Udrejsecenter Kærshovedgård

Ingen af beboerne på Udrejsecenter Kærshovedgård i Ikast har oplevet nogle konsekvenser ved at overtræde deres opholds- og meldepligt på stedet. 

På trods af at Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har 60 sager med 1.200 overtrædelser liggende. 

- Vi har afventet, at Udlændingestyrelsen og Rigsadvokaten er kommet med en vejledning, som vi kan bruge til en vurdering af sagerne, forklarer Jens Severinsen, der er senioranklager ved Midt- og Vestjyllands Politi til DR

Vejledning er kommet

Nu er vejledningen kommet, og anklageren har nu sendt 25 af sagerne retur til Udlændingestyrelsen. Her skal det nu vurderes, om sagerne overhovedet skal rejses. 

Der er opstået tvivl omkring sagerne efter en højesteretsdom i januar. For anklagemyndigheden står nu rådvilde tilbage og ved ikke, hvad de skal stille op med sager for udlændinge, der har haft opholdspligt i mere end 3 år og 11 måneder. 

- Det er klart, man har skulle finde ud af betydningen af højesteretsdommen for de her sager, siger Jens Severinsen til DR.

Har rejst sager nu

Anklagemyndigheden har nu sendt omkring 30 sager videre til byretten i Herning.

- Vi har rejst de sager, hvor vi ikke er i tvivl, siger Jens Severinsen.

Men det trækker dog stadig ud, for senioranklager Jens Severinsen forventer ikke ikke, at sagerne bliver taget op, før efter sommerferien. 

Indtil videre er kun en enkelt beboer fra Kærshovedgård endt i retten, hvor han var tiltalt for at overtræde sin opholds- og meldepligt. Det skete dog, fordi vedkommende skulle i retten i en anden forbindelse også. 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.