Udlændinge på tålt ophold flytter ind på Kærshovedgård

Torsdag kunne udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast byde velkommen til de første udlændinge på tålt ophold.

Udlændinge dømt for forbrydelser i Danmark flyttede torsdag ind på Udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast. Indflytningen har været længe undervejs. 

- Der har været ombygning i gang på centret. De nye beboere vi får kommer til at indgå sammen med de øvrige beboere, i de aktiviteter, der er. De kommer til at benytte de faciliteter, der er med bespisning, fritid osv. Vi forventer, at de glider lige så stille ind i hverdagen, siger Anne Marie Borggaard, der er Institutionsleder på Kærshovedgård. 

Seks nye ansigter skulle der efter planen ankomme fra Sandholmlejren i Nordsjælland. De har alle dømt og har afsonet deres straf. Men kan ikke sendes ud af landet. 

Det har skabt debat i lokalområdet, at folk på tålt ophold nu skal bo på Kærshovedgård. De seks nye beboere skræmmer dog ikke i første omgang. 

- Jeg tror ikke dagligdagen hverken her udenfor eller henne på centret bliver meget anderledes, siger Ole Tranbjerg, der er nabo til Kærshovedgård. 

Politi ekstra til stede på centret 

Derimod ser han med frygt hen i mod når udvidelsen af centeret står færdigt. Udvidelsen bringer kapaciteten op på 600. Så mange mener Ole Tranbjerg ikke, der er plads til i lokalsamfundet.

- Et par hundrede stykker kan området sagtens klare, men det er ganske enkelt antallet, som gør man på længere sigt må forvente, at det giver problemer, siger han.

For at skabe ro og orden er politiet fra i dag til stede på centret i døgndrift. En beslutning som regeringen står bag. Men tilstedeværelsen på centret kan få betydning for det generelle serviceniveau i området, lyder det fra politiet.

- Vi har ikke betjente, der står ledige og er klar til at fylde nogle nye huller ud. Vi har måttet rokere nogle betjente rundt fra andre lokalstationer og så løse opgaven fra Herning. I en periode vil der være nogle ting, som bliver sværere at nå end tidligere. Vi har ledere siddende alle steder, som dagligt prioriterer opgaver og personale, siger Ole Henriksen, der er Politiinspektør ved Midt og Vestjyllands Politi.

I øjeblikket bor der 38 afviste asylansøgere på centret, men det forventes, at der til jul vil være mellem 100 og 150 beboere på centret. Med tiden er det planen at alle, der opholder på tålt ophold i Danmark, skal bo på Kærshovedgård.

I dag flyttede de første beboere, der opholder sig på tålt ophold i Danmark, ind på udrejsecenteret Kærshovedgård ved Ikast.

 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.