Truede med at slå ekskæresten ihjel: Blev anholdt med nyindkøbte knive i bilen

En 36-årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger i grundlovsforhør i dag. Han er sigtet for dødstrusler mod sin ekskæreste og hendes nye kæreste.

En misbrugskonsulent fra Sønder Omme Statsfængsel alarmerede søndag morgen politiet, efter han havde fået en opringning fra en tidligere indsat.

- Han fortalte, at en 36-årig mand havde ringet og sagt, at han ville slå sin ekskæreste og hendes nye kæreste ihjel, siger Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Både den 37-årige ekskæreste, hendes 31-årige nuværende kæreste og manden, der kom med truslerne, bor i Brande. Det var da også her Midt- og Vestjyllands Politi søndag morgen anholdt den 36-årige mand.

- Da vi stoppede ham, havde han to nyindkøbte kokkeknive med blade på 19,5 centimeter i bilen. De var stadig i emballagen, så det var godt, vi fik stoppet ham, fortæller Bent Smedegaard.

Han understreger, at selv om den 36-årige ikke direkte fik truet parret i Brande, så er sagen alligevel alvorlig. Derfor blev manden fremstillet i et grundlovsforhør i retten i Herning mandag formiddag.

- Det er alvorligt på grund af, han siger, han vil slå dem ihjel på grund af noget jalousi. Og det er alvorligt, at vi stopper ham med to knive, som han har været ude og købe, siger Bent Smedegaard.

Efter grundlovsforhøret blev den 36-årig mand varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for trusler og for at have overtrådt knivloven. Han kærrede ikke fængslingen.