Trækker sig efter gødningssag

Martin Arvad Nielsen trækker sig øjeblikkeligt fra sin post i Landbrug & Fødevarers virksomhedsbestyrelse på grund af en sag om overforbrug af gødning.

Martin Arvad Nielsen, der også er formand for Kartoffelmelcentralen i Brande, har været kunde hos et firma, der er anklaget for sælge ulovligt importeret gødning.

NaturErhvervstyrelsen har fundet en telefax hos firmaet, der angiveligt viser, at Martin Arvad Nielsen har fået leveret 24 tons kvælstofgødning, og dermed har overskredet sin kvote.

Gemen fakturafejl

Martin Arvad Nielsen fortæller til landbrugsavisen.dk, at han har fremlagt dokumentation overfor myndighederne, der beviser han uskyld:

- Der er tale om en gemen fakturafejl. Men jeg ønsker samtidig på alle måder at værne om Landbrug & Fødevarers troværdighed, og finder det derfor rigtigst, at jeg trækker mig fra bestyrelsesarbejdet, fortæller Martin Arvad Nielsen til avisen.

Formand for Landbrug & Fødevarers virksomhedsbestyrelse, Asger Krogsgaard, fortæller om Martin Arvad Nielsens beslutning:

- Jeg har respekt for, at Martin Arvad Nielsen trækker sig bestyrelsen. Han er havnet i en meget uheldig situation, som nu skal forhåbentligt afklares hurtigt. Det er vigtigt, at der ikke kan herske tvivl om Landbrug & Fødevarers klare opbakning til myndighederne optervling af den ulovlige import, siger han.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.