Tinne strikker trøstebamser til børn med en forælder i fængsel

Flere tusinde dansker strikker frivilligt ting til sårbare og udsatte børn. En af dem er Tinne Kristensen fra Ikast, der har strikket over 100 bamser til indsattes børn.

Omgivet af strikkede bamser i en stue i Ikast sidder Tinne Kristensen med strikkepindene i hånden.

- Jeg strikker bamser til børn, hvor der er en forælder, der er indsat. Det er en trøstebamse, som de skal have, når de besøger forældrene i fængslet. Så har de den at være glade for, når de kommer hjem, forklarer Tinne Kristensen.

quoteKan jeg bare gøre en lille smule til, at de får det bedre, så er jeg glad.

Tinne Kristensen

Det tager hende omkring en dag at strikke en bamse.

- Der ikke to bamser, der er ens. Børnene er jo heller ikke ens. Jeg prøver at lave dem så forskellige som muligt.

Tinne Kristensen er med i Røde Kors-gruppen Nørklerne, som strikker for at hjælpe sårbare og udsatte børn. I Danmark er der 229 Nørkle-grupper, hvor 5.500 frivillige strikker til andre.

Tinne Kristensen tager udgangspunkt i en strikkeopskrift, når hun laver bamserne. Alligevel er alle bamserne forskellige.
Tinne Kristensen tager udgangspunkt i en strikkeopskrift, når hun laver bamserne. Alligevel er alle bamserne forskellige.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

100 er for lidt

Det er sjældent, der går en dag, hvor strikkepindene ikke kommer frem i stuen i Ikast. I mange år var det familien, der fik de hjemmestrikkede ting.

- Jeg strikkede til børn og venner, og efterhånden var deres skuffer og skabe fyldte, og mine sønner kunne ikke blive ved med at bruge alle de sokker, jeg fik strikket til dem. På den her måde kan jeg glæde nogle andre, og det betyder meget for mig, siger Tinna Kristensen.

Egentlig havde hun et mål om at strikke 100 bamser til Røde Kors, men det er nu blevet ændret.

- Lige nu er jeg nået til nummer 137, så nu har jeg sat målet op til 200.

Meget af garnet til bamserne får Tinne Kristensen doneret fra andre.