Tiltale: 35 kilo amfetamin fra Holland skulle videresælges

En mand ville importere narko fra Holland til Danmark. Nu er han tiltalt ved Retten i Herning.

Der er blevet rejst tiltale mod en 28-årig mand blandt andet for forsøg på import af store mængder narko. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. 15. september sidste år beslaglagde hollandsk politi omkring 20 kilo amfetamin og et kilo kokain. Stofferne var på vej mod en adresse i Ikast. Oplysningerne om den store narkobeslaglæggelse blev hurtigt ekspederet videre til dansk politi, som dagen efter ransagede adressen, hvor manden boede.
    
Her fandt man knap 15 kilo amfetamin, næsten 800 gram kokain, cirka 700 gram MDMA og omtrent 900 gram heroin. Dermed er manden foruden forsøg på import også tiltalt for besiddelse af narko.
    
 - Det er vores opfattelse, at den narkotika, der blev fundet på adressen, også var importeret fra Holland, og at planen var, at det skulle videredistribueres til et større antal personer.
    
- Der er tale om så store mængder narkotika, at strafferammen er op til 16 års fængsel, siger anklager Mette Fladkjær i pressemeddelelsen.
    
Om det også er 16 år, hun vil kræve manden fængslet, vil hun ikke sige noget om, før sagen begynder 17. maj ved Retten i Herning, oplyser hun til Ritzau. Manden har siddet varetægtsfængslet siden 16. september.
    
Mette Fladkær siger desuden, at manden næppe har handlet alene, når der er tale om så store mængder.
    
- Politiet har også kigget på det. Man kan ikke forestille sig, at han har været alene om det, men efterforskningen har ikke kunnet afsløre, at de har været flere om det, siger hun.
    
Fordi sagen indtil nu har kørt for lukkede døre, vil Mette Fladkjær ikke sige noget om, hvorvidt manden har banderelationer, eller hvordan samarbejdet med hollandsk politi har kørt.

/ritzau/
    


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien 112.