Tidligere kollega til terrordræbt kvinde: Det er skræmmende

Det makabre drab på 24-årige Louisa Vesterager Jespersen fra Ikast har rystet borgerne i lokalområdet.

Nyheden om drabet på en dansk og norsk kvinde i Marokko er gået verden rundt. Den danske kvinde var 24-årige Louisa Vesterager Jespersen fra Ikast. Og netop her har sagen rystet borgerne.   

 - Jeg blev bare så chokeret, da jeg så det. Jeg anede ikke, hvad jeg skulle gøre af mig selv.

Sådan beskriver Anita Willumsen det øjeblik, hvor det gik op for hende, at den dræbte danske kvinde var hendes tidligere kollega, Louisa Vesterager Jespersen.

quoteJeg blev bare så chokeret, da jeg så det. Jeg anede ikke, hvad jeg skulle gøre af mig selv

Anita Willumsen, Vestbyens Bageri, Ikast

Har fulgt rejseeventyr på Facebook

Anita Willumsen er butikschef hos Vestbyens Bageri i Ikast. I to år arbejdede hun tæt sammen med den nu dræbte Louisa. I disse dage mindes hun med glæde og sorg sin tidligere kollega.

- Jeg husker Louisa som en utrolig glad og varm pige. Hun var nem at arbejde sammen med, hun var flink, og hun var altid klar til at springe til, hvis der var behov for det, fortæller den tidligere kollega i dag til TV MIDTVEST.

Louisa Vesterager Jespersen arbejdede som ungarbejder i bagerbutikken fra hun var 16 år. Som 18-årig stoppede hun i butikken for at rejse på eventyr, som hendes tidligere kollega formulerer det.

- Jeg har siden fulgt med på hendes Facebook-profil, hvor hun altid opdaterede om, hvor hun var henne i verden, og det er bare utrolig trist, at man nu ikke længere skal følge med i hendes færden rundt i verden, siger Anita Willumsen.

Drab efterforskes som terror

24-årige Louisa Vesterager Jespersen fra Ikast og hendes norske veninde 28-årige Maren Ueland blev mandag fundet dræbt ved deres telt i et populært vandreområde i Marokko ikke langt fra landsbyen Imlil.

Louisa Vesterager Jespersen, der voksede op i Ikast og gik på Ikast-Brande Gymnasium, blev sammen med norske Maren Ueland fundet dræbt i deres telt i et populært turistområde nær landsbyen Imlil den 17. december.

Her var de to kvinder, der begge var erfarne friluftsmennesker, taget på vandretur for at bestige Nordafrikas højeste bjerg, Toubkal. I stedet blev de unge kvinder på bestialsk myrdet – ifølge de marokkanske som et led i en terrorhandling.

- Det er utrolig skræmmende, at det her kan gå hen og være terror og at de er blevet myrdet på den måde, som de er. Det er rigtig, rigtig grimt at tænke på. Jeg håber, at det er noget, der er gået stærkt, siger en tydeligt berørt Anita Willumsen.

"Det kommer tæt på"

I hele byen og ikke mindst i bagerbutikken, hvor Louisa Vesterager Jespersen engang arbejdede, taler mange om sagen, der har rystet lokalsamfundet.  

- Jeg blev så rystet, da jeg hørte det. Det er helt uvirkeligt. Jeg har tænkt på det hver dag, siden jeg hørte det. Det er så sørgeligt, at det kan ske – at unge mennesker ikke kan rejse ud og opleve verden, uden at de skal være i fare, siger Hardy Nielsen fra Ikast.

quoteDet er forfærdeligt. Og det kommer lige pludselig lidt tætttere på, når det er én fra nærområdet. Det kommer rigtig tæt på

Marianne Thomsen, Bording

Også Marianne Thomsen fra Bording er rystet over sagen:

- Det er forfærdeligt. Og det kommer lige pludselig lidt tætttere på, når det er én fra nærområdet. Det kommer rigtig tæt på, siger hun.

Fire mænd er anholdt i sagen. I en video skal de have sværget troskab til den militante gruppe Islamisk Stat. 

Tilbage i Ikast vil Anita Willumsen gøre sit for, at Louisa Vesterager Jespersen ikke bliver glemt.

- Louisa var en helt speciel person. Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har set Louisa være sur eller gal. Hun var bare en glad, hjertevarm pige, som vi kommer til at savne rigtig, rigtig meget. Hende kan vi ikke bare lade gå i glemmebogen.

DET VED VI OM DRABENE

Nyheden om drabet på Louisa Vesterager Jespersen har chokeret borgerne i Ikast. 

 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien 112.