Thorup: Måske kan vi ryste dem

Scorer FCM først i returkampen, kan det måske ryste Apoel, håber Jess Thorup efter 1-2-nederlag på hjemmebane.

Hvis FC Midtjylland skal vende tirsdagens 1-2-nederlag mod Apoel FC i tredje runde af Champions League-kvalifikationen til samlet sejr efter tirsdagens udekamp, så kræver det, at midtjyderne finder det samme spil frem, som lykkedes i tirsdagens anden halvleg.

Det er både FCM-målscorer Jakob Poulsen og cheftræner Jess Thorup enige om efter det første slag i Herning.

- Vi kan tage en tro med derned på, at vi ikke er dårligere end dem. Den tro skal vi finde frem, og så skal vi først og fremmest være effektive.

- Vi lykkedes i anden halvleg, hvor vi lagde et pres på dem og vandt bolden højere oppe på banen og fik lavet nogle chancer. Med lidt mere skarphed havde vi også scoret mere end et enkelt mål, siger Jakob Poulsen, der reducerede efter 88 minutter.

I anden halvleg havde blandt andet Pione Sisto to store muligheder for at score for midtjyderne, der på fire minutter i første halvleg forærede to mål væk.

Thorup klar med plan

Cheftræner Jess Thorup har allerede de første planer til en sejr i udekampen klar.

- Vi kan starte med at spille det spil, som vi spillede i anden halvleg, og så skal vi score på de chancer, vi får. Vi skal foran 1-0 og måske ryste dem lidt. Måske får de publikum imod sig så.

- Og så skal vi vise kynisme, mod og tro på tingene. Det vil være vejen frem, selv om vi er klar over, at der kommer udefrakommende faktorer, der gør, at det ikke bliver nemmere dernede, siger Jess Thorup med henvisning til larmende fans og det varme klima.

Lykkes det for FCM at vende 1-2 til samlet sejr, skal klubben vinde samlet over endnu en modstander for at indløse en Champions League-billet. En samlet sejr over Apoel garanterer dog som minimum deltagelse i Europa Leagues gruppespil.

/ritzau/

 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Sport.