Styrede 13 skunklaboratorier

Fem vietnamesere er tiltalt for at drive 13 skunklaboratorier i Jylland, på Als og på Fyn. En skunkfabrik i Ikast startede det hele.

En større retssag ved retten i Kolding mod ni personer, er nu nået til de punkter der omhandler Midt- og Vestjylland.

Sagen handler om skunklaboratorier og indsmuling af amfetamin, og det er skunk-delen der trækker tråde til vores område.

Fem af de ni er tiltalt for at have importeret udstyr til dyrkning af skunk, for at have indrettet 13 skunklaboratorier i Jylland, på Als og på Fyn, og for tyveri af strøm til en samlet værdi på cirka 4,8 millioner kroner. De er ligeledes tiltalt for at have stået for distribueringen af skunken i både Danmark og Holland.

40 laboratorier med et ton hash

Sagen startede da politiets særlige afdeling mod organiseret kriminalitet, Task Force Vest, afslørede en virksomhed i Kolding, der solgte udstyr til skunkproduktion. Politiet kom derfor på sporet af en stor skunkfabrik i Ikast, hvor man slog til i juli 2012. Politiet konfiskerede dengang 2300 skunkplanter, det svarer til 113 kg. hash.

Skunkfabrikken i Ikast blev indgangen til, at politiet kunne optrevle en hel kæde af 40 skunklaboratorier. Politiet har beslaglagt skunk der svarer til omkring et ton hash. De fem mænd, der alle er vietnamesere, anses som bagmændene, og drev de 13 af laboratorierne.

Det forventes at der falder dom i juni.

Vores reporter var med i retten, se indslag herunder:

01:58 Luk video